• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mondeo MKIII TDCI nie odpala

dj-rado

Nowy
Punktów
0
Witam kolegów z forum, mam problem z autem, stoi już miesiąc a mi siły opadły, wymieniłem pompe bo nie dawała ciśnienia i nie zaciągałą paliwa, wyczyściłem układ, wtryski po regeneracji i nie pali :/ i na dodatek nie mogę się swoim kablem podłączyć do kompa, może by mi ktoś z was mógł pomóc? mam już dosyć ciągania po mechanikach i słyszeć że nie wiedzą co jest, mój motor to 2.0 tdci 130 km 2003 rok przed fl

Co zrobić? Egr mam zaślepiony, na samostarcie odpala i chodzi więc rozrząd odpada, czujniki dobre, najgorsze jest ze nikt tutaj nie może mi sie podpiąć pod komputer, jak można odczytać błędy bez kabla? dodam że zapala mi się sprężynka po kreceniu jak sam rozłączy rozrusznik... podejrzewam błąd słabego ciśnienia bo zapowietrzony układ był ale jak nie jest zapowietrzony to nie chce odpalić, sam już nie wiem co robić...

Szukasz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Woźniki
Witam. Musisz dobrze odpowietrzyć ten układ.między filter a pompe wstawić pompke ręczną i pompować w czasie kręcenie. Prubowałeś podłączyć vcm?? bez diagnozy komputerem to jest troche lipa. Ja miałem też taki przypadek że po regeneracji pompy i wtrysków nie odpalał, były uszkodzone kable do czujnika na wale i sam czujnik popsuty (auto trafiło do mnie po innych magikach).

klatka288

Gaduła
Punktów
2
Miasto
chmielnik
bład krytyczny silnika coś mi się wydaje.ja stawiam na listwe od wtrysków miałem podobny przypadek ten pierdzielony zaworek.ale podkreślam co kolega wyżej napisałe musisz go dobrze odpowietrzyć!!wspominałeś o wymianie pompy sprawdz jeszcze raz czy tam wszystko z nią jest oki dla pewności pozdrawiam

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Czujnik cisnienia na listwie jak masz to wedlug AD sprawdz sygnal miernikiem przy rozruchu, druga sprawa wykrec regulator na pompie i sprawdz sitko czy nie zabite. A 3 sprawa po wymiane wtryskow kody byly przypisane ?

klatka288

Gaduła
Punktów
2
Miasto
chmielnik
sprawdz wsztstkie wtyczki może coś użąrło kabelka albo się coś przetarło i nie ma połączenia spreawdz bezpieczniki naięcie na nich i czy prąd do kompa dochodzi.powiedz mi co było jeszcze robione przy aucie powoli i dokładnie?oko?

markus4123

Nowy
Punktów
0
Miasto
Ciechanowiec
Witam . Mam taki problem posiadam forda mondeo 2002 rok 2.0 tdci i kreci lecz nie chce odpalic . i tak juz poraz kolejny za pierwszym razem mechanik wymienil jakis czujnik dlkladnie niewiem jaki . Za drugim razem byl zapchany uklad paliwowy bo gdy przedmuchalismy uklad to auto odpalilo i pochodzilo moze z tydzien i w kacu zgasl i juz niechce odpalic do dzis . znajomy zdiol przewud paliwowy w filtr zalal do niego ropyt to samochod odpalil i odrazy przewod zalozyl spowrotem to samochod chodzi do czasu gdy go zgasil a juz ponownie niechcial odpalic . Wie moze ktos coto za przyczyna ?

Do góry Bottom