• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mondeo TDCi 130KM Wysokie ciśnienie na listwie CR przy odpalaniu, zachwianie obrotów przy odpalaniu

sebii20

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kreszowice
A ja na fizyce, i elektronice, samochodach tyle o ile. Pracuje w lab gdzie testuje aku na co dzień, na testreach CADEX, co prawda nie SLA, bo Ni-Cd lub LiFePO4 ale co do chemii w akumulatorach, rodzajach itp to moja codzienność. Stąd nie piszę tego bo tak, tylko mam pewne doświadczenia z tym

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
jako modelarz z kolei uzywam tych akumulatorów a prad rozruchu sprawnego aku z pb jest na pewno wyzszy niz zuzytego do diesla. A takie parametry maja znaczenie w zimie przy -30

sebii20

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kreszowice
muszę skołować jakiś aku, w miarę nowy podmienię i zobaczę, może coś to rozjaśni sprawę

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
dokładnie tak , mozesz jeszcze równolegle połączyć

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
napisałem o regulatorze dużo wcześniej, ale widzę że temat wraca i szukamy dziury w d...., to ja nie wiem czego autor posta szuka jeszcze jak kilka osób obstawia regulator...samochód to nie samolot na ziemie nie spadnie jak przestanie chodzić, a akumulator? sprawdzony? jak zepsuty to się wymienia a nie pożycza....nie wymieniasz komuś tylko sobie. Jak się dba tak się ma- problemy...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

sebii20

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kreszowice
Akumulator sprawdzę po niedzieli jak będę miał kable, bo obecnie pożyczyłem na wakacyjny wyjazd kumplowi ;) Dodatkowo musi być ciepło, przy tej temperaturze teraz co mamy od kilku dni (ok 20st) nie zdarzyło się żeby mi tak zapalił, jak były te upały to mu tak się działo. To też jest ciekawe (???) Sprawdzę aku, jak to nie to, to będę wymieniał regulator, nie wiem w czym kolega Szumek72 widzi problem. Nie jest sztuką wymienić pół auta, wywalić całą wypłatę po czym okaże się że to nie pomogło.

Dodatkowo już pisałem, że akumulator wstępnie pomierzylem i nie wygląda źle:

"Mam dwuletni akumulator Varta Black Dynamic, pomierzyłem mu wczoraj napięcia, nie wygląda źle, ale najlepiej też nie jest. Napięcia mierzone na akumulatorze w spoczynku 12,6V , przy rozruchu 10V.

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Ja problemu nie mam. Jak mnie nie stać, utrzymać własne auto(a naprawy trzeba wziąć pod uwagę w każdej chwili) to się jeździ komunikacją, Furd to wiesz ile wurt? Jeszcze nie miałeś problemu z pompą i wtryskami...i nie życzę ci tego,jeden wtrysk 400zł, pompa 2koła, wynika że, auto odstawisz na 6m-cy. Nie będzie cię stać naprawić, no cóż...życie...tanie w zakupie ale drogie w utrzymaniu i tego się trzymajmy. Nie zawracaj gitary użytkownikom forum, bo od pisania po klawiaturze samo się nie zrobi...

sebii20

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kreszowice
Nie zawracaj gitary użytkownikom forum
gościu, ale czy ja cię o coś proszę, żebyś odpisywał itp? to nie odpisuj i po problem, nikt ci nie kazuje.
bo od pisania po klawiaturze samo się nie zrobi...
No wybacz, że nie poleciałem odrazu po twoim poście sprawdzać. Mogłem się z pracy zwolnić-nie pomyślałem- sorry, wybaczysz?

I mam prośbę, nie udzielaj się już w tym temacie, bo sam się nakręcasz. Będę miał czas i potrzebne narzędzia to będę grzebał. Co chciałem to się dowiedziałem, wiem gdzie szukać ... i tyle ;) Dam znać jak podmienię aku.

Jak to mówią, nie ma cwaniaka nad warszawiaka ;) i tego się trzymajmy

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
a ja jestem z warszawy? a no tak, patrz,, no masz rację warszawiaki to cwane chłopaki;), daj cynę jak coś ogarniesz i nie denerwuj się parę Fordów ogarnąłem i powiedziałem sobie że nigdy Forda a tobie tylko współczuję.
Weź jeszcze pod uwagę to że inni też czytają to forum nie będąc użytkownikami i są czasami ciekawi wyników, bo mają podobny problem...no ale cóż, ten mój i ja ,to się liczy. Masz takie prawo oczywiście bo to twój post i twoje pytania, ale trochę mnie denerwują te powiadomienia...ale zakończmy na tym.
Pozdrawiam!:)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Musicie być nieuprzejmi ? Szumek72 trochę niepotrzebnie poleciałeś po bandzie.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
przepraszam jak kogoś uraziłem!:) i że poleciałem może i za ostro, a i jeździłem po bandzie na torze FSO:D
ja z reguły piszę jak jest, i jak mam czas, bo przecież pracuję w zawodzie...sorry.
nie siedzę za biurkiem, a chciałbym też pomóc użytkownikom jak mogę...i nie zgaduję może to, może tamto.
U mnie to konkret, aaa i nie wypominam nikomu skąd jest...;)

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
widzisz Marku, ciebie też przepraszam, bo musiałeś reagować.
No cóż tak to z ludźmi jest, masz dobre serce to musisz mieć twardą dupę...

Do góry Bottom