• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Na jaki olej przejść nie hydrokrak.

w.kaczmarek125

Początkujący
Punktów
1
Witam ponownie, Panowie już wszystko wiem na temat PMO (no prawie wszystko)

Więc jest to marka polska, ale sam olej produkowany jest w Holandii - pokazywał mi przedstawiciel dużo filmów i zdjęć (dokładnie sprawdziłem tę fabrykę i faktycznie, jest ona najnowoczesniejsza i największa w Europie) Ale nazwy nie jej nie będę podawał, bo nie jestem raczej do tego uprawniony, to nie moja sprawa, żeby już udzielać takich informacji.

Co ich wyróżnia na tle reszty to to, że ich olej nawet 15w40 jest zrobiony z co najmniej 80% bazy syntetycznej, gdzie inne "znane marki" nawet w 5w40 potrafią mieć tej bazy ok 20%. A Polsce jest takie prawo, że syntetykiem nazywany jest olej który ma co najmniej 20% syntetyka w sobie, więc wszystkie te wielkie firmy to wykorzystują tworząc takie marne oleje. Informacja jest pewna bo pokazywali certyifkaty z fabryki i niezależnych laboratoriów więc trudno w to nie uwierzyć.

To tak po krótce, nie chce mi się pisać wszystkiego, najlepiej sobie do nich zadzwonić i z nimi porozmawiać, bo ja chciałem tylko tak ogólnie rozwiać wątpliwośći, które powstały w tym temacie.

I na próbę zamiast kilku 4 L baniek wziąłem 2 beczki 60 L 5w40 i 10w40. Niestety cenowo wychodzi drogo, spodziewałem się, ze nowa marka będzie tania, ale podobno koszt produkcji ich oleju jest tak duży, że i tak schodzą na niskie marże aby tylko rozreklamować olej. Nie będę zdradzał dokładnych cen, ale wychodzi podobnie jak Valvo( a Valvo to cenowa średnia półka- przynajmniej ja mam to w takich cenach)

Aha i zapytałem dlaczego w necie nie ma informacji o nich. I podobno dlatego, że w ogóle zmienili nazwę, kiedyś sprzedawali jako Luki-Oils a teraz jako PMO i jeszcze nie zdązyli nawet postawić nowej strony, bo mają tak dużo zamówień i obowiązków, że nie wyrabiają ze wszystkim.

To w sumie tyle, z tych wazniejszych rzeczy. Rozmawialiśmy chyba ponad godzinę, ale wiadomo, nie będę was zanudzał, chcicąłem tylko ogólnie powiedzieć, czego sie odwiedziałem.

P.S Po pewnym czasie się jeszcze odezwę jak wrażenia moje i klientów z tego PMO :D

makar202

Nowy
Punktów
0
Witam, specjalnie zalozyłem u was konto, żeby udzielić się w tym wątku. W końcu jesteście konkretnym forum gdzie mogłem znaleźć coś o tym oleju PMO ! Dzięki wielkie, bo własnie się o nim dowiedziałem ale w internecie cisza. Ja jestem z województwa lubelskiego (a wy?) i już w dwóch warsztatach widziałem ten olej, ale za cholerę nie moglem o nim poczytać nic. Także dzięki, za informacje Panowie! :D :D :p

P.S ale potrzebuję wiecej opinii, ktoś ma cos jeszcze do dodania?

w.kaczmarek125

Początkujący
Punktów
1
Kiedyś ktoś na płocie narysowal duupę, poglaskalem i mi drzazga weszła :bored:
Dlatego ostatecznym testem będzie jak ten olej zaleję swoim klientom. Mówię, tylko, że na papierze wygląda imponujaco i nie wiem skąd u Ciebie taka ciągła sceptyczność, przetestuje to się okaże, ale póki co nie mam powodów, żeby w to nie wierzyć ;)

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
ale tyle oleju na testy??????????????? ej chyba mnie czarujesz;)

w.kaczmarek125

Początkujący
Punktów
1
ale tyle oleju na testy??????????????? ej chyba mnie czarujesz;)
A jaki jest sens brania 4x 4L np 5w40, gdzie bańka wychodzi juz nawet nie wiem po ile ale po ok 100 zł napewno. Gdy dokładam jeszcze kilkaset zł i mam całą beczkę 60 L? Wiem ze wygodniej jest testować w małych ilościach, ale ja patrzę na pieniądze i to mi sie znacznie bardziej opłacało :D A wziąłem dwa rodzaje, bo u mnie te dwa oleje najczęściej schodzą.

Zresztą dowiedziałem się, że warsztat obok mnie (w sumie moja konkurencja :D ) bierze też ten olej i jakos nie narzeka. Wiec w sumie żadne ryzyko i nie ma co sie rozdrabniać tylko do razu brać bekę a nie jakieś małe banieczki ;)

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
JA TAKZE ;) do testów max dwa auta :cool: a jak sie nie sprawdzi?????? UPSsssssssssssssssssssssssssssss

w.kaczmarek125

Początkujący
Punktów
1
No ale czemu ma sie nie sprawdzić? Przecież nie zalewam Kujawskiego, tylko olej silnikowym z fabryki, która robi oleje dla topowych marek. A po za tym specjalnie byłem po opinie u tego mojego sąsiedniego warsztatu( no powiedzmy, że sąsiedniego, mam do niego z 10 km :D ) i gość zalewa od 3 miesięcy i jakoś chwali. Więc to jest żadne ryzyko, najwyżej co może mi nie pasować to, że jest trochę drogo. Ale jak okaże się wart pieniędzy to nawet i cenę jakoś przełknę :D

Ale , szkoda czasu na takie bezsensowne pisanie. Zaleję do kilku aut i odezwę się po jakimś czasie zeby zdać relację :D Ale póki co nie widzę żadnych obaw, uważam, że może to być lepszy olej od wszystkich super olejów typu "castrol czy mobil" patrząc na specyfikacje i jakieś tam pojedyncze opinie.

apollo13

Początkujący
Punktów
0
Panie w. Kaczmarek 12.5. Bardzo ładnie Pan to opisał. Gdzie mogę kupić ten olej? Do swojego samochodu, lalem zawsze Orlen 10w40 i byłem bardzo zadowolony, ale ten co Pan mówi napewno jest lepszy.

w.kaczmarek125

Początkujący
Punktów
1
Witam, do mnie przyjechał przedstawiciel więc ja miałem łatwiej. Przedstawciel twierdził, że do miesiąca czasu powstanie oficjalny sklep i tam bez problemu będzie można to kupić. A póki co to pewnie trzebaby maila napisać do dystrybutora o sprzedaż detaliczną. Jak uda mi się znaleźć do nich maila do dystrybutora to zaraz tutaj wkleję. Gdzieś miałem wizytówkę, więc tam powinen być mail kontaktowy. Jak znajdę to wstawię tu.

EDIT: Podałbym stronę dystrybutora, ale nie wiem czy regulamin forum nie zabrania, więc podam po prostu maila, tam niech Pan napisze i myślę, że bez problemu Pan tam zamówi do poki nie mają sklepu: biuro@luki-oils.pl

apollo13

Początkujący
Punktów
0
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Napewno skorzystam. Pozdrawiam.

wodka_lover

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
A w moim prywtnym Audi tez sie zbliża wymina. Teraz jeżdze na millersie, ale nie ukrywam, że mogłbym zalewać coś troszkę tańszego a równie dobrego. Mowicie, że warto Panowie?

Napiszę do nich zobaczę jaką cenę proponują i jak coś to dam znać czy zamówiłem, albo jak zamowie to jakie mam wrazenia :D

P.S Po za tym jesli to polska firma to trzeba być patriotą i jebać Castrole i inne zagraniczne koncerny :D

w.kaczmarek125

Początkujący
Punktów
1
No co ja Ci moge powiedzieć :D Kup to się przekonasz, generalnie ludzie chwalą a ja póki co zalałem do dwóch samochodów no ale zeby wydać werdykt muszę zrobić najlepiej ze 2 wymiany :D

No fakt, po zalaniu chodzi tak miekko i aksamitnie, no ale to za mało żebym Ci na razie polecił :D kup, przetestuj i daj znać, każda opinia sie przyda :p

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
może to być lepszy olej od wszystkich super olejów typu "castrol czy mobil" patrząc na specyfikacje i jakieś tam pojedyncze opinie.

Castrol i Mobil przy super olejach to już dawno nie stoją nawet :)

Wracając do tematu.
Ja na moich klientach nie będę robił eksperymentów.

Co do firmy PMO i ich braku czasu z założeniem strony... Wybacz, ale w bajki nie wierzę :) jeżeli mają informatyka w firmie, to raczej on się nie zajmuję sprzedażą oleju i duże zainteresowanie w niczym mu nie przeszkadza w stworzeniu strony. Jeżeli informatyka nie mają to już w ogóle... Stronę i tak muszą komuś zlecić. Więc sorry, ale kupy się to nie trzyma :)

Co do certyfikatów, w dzisiejszych czasach to najmniejszy problem. Zdjęcia z fabryki też :)

Chciałbym się mylić, ale wygląda mi to na jakąś wydmuszkę. Poczekam i zobaczę jak sytuacja się będzie rozwijać. Jeżeli będą jakimś feneomenem i szturmem zdobędą rynek, to będę pierwszy który odszczeka te krytyczne słowa :)

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
PMO to nic innego jak performance motor oil,Texaco.Wiec jak mozna watpic w jakosc olejow PMO?!Producenci a dystrybutorzy w stylu K2,Comma it'd.Ja sobie moge zaprojektowac nalepki,baniaki I zalozyc firme np.Ondraszek I wlewac oleje Texaco np.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
PMO to nic innego jak performance motor oil,Texaco.Wiec jak mozna watpic w jakosc olejow PMO?!Producenci a dystrybutorzy w stylu K2,Comma it'd.Ja sobie moge zaprojektowac nalepki,baniaki I zalozyc firme np.Ondraszek I wlewac oleje Texaco np.

Te oleje o których rozmawialiśmy w tym wątku nie mają nic wspólnego z texaco. Nawet rozwinięcie skrótu "pmo" jest inne, nie mówiąc już o całej reszcie.

Coś wiesz, że dzwoni, ale nie wiesz w którym kosciele.

Do góry Bottom