Diagbox10
-*-*-
Zanieczyszczenia nie wchodza razem z propan butanem gazowym do instalacji. Woda i ciala stale nie paruja z butli przy temp otoczenia. A sprężarka sama skrapla gazowy propan w instalacji.
Dla układu klimatyzacji to propan butan jest zanieczyszczeniem.Zanieczyszczenia nie wchodzą razem z propan butanem gazowym do instalacji

Jesteś w błędzie.A sprężarka sama skrapla gazowy propan w instalacji

Z tym wszędzie oprócz uni to przesadziłeś.Propan jest stosowany wszedzie oprocz aut na terenie uni

I tu też nie masz racjizeby napchac dupy sprzedawcom i producentom r 134

Producenci zarabiają krocie na nim.Diagbox w elektronice jesteś dobrym fachowcem co widać w wypowiedziach, ale w klimatyzacji się pogrążasz czytając twoje wypowiedzi i to widzi każdy kto na tym się zna. Na czym się nie znam to się nie wypowiadam.Sprzet agd caly lata na propanie. Pag46 idealnie pasuje do propanu. I mnie nabicie kosztuje dokladnie 2.50zl
A widziałeś żeby ktoś lodówką jechał do pracy?Sprzet agd caly lata na propanie
Lodówka to nie samochód.Rozumiem że to twoje badanie i twój pogląd, bo ja na żadnej sprężarce klimatyzacji nie widziałem oznaczenia propanPag46 idealnie pasuje do propanu
a twierdzisz że cały świat poza unią jeździ na propanie.A jak byś nabił sobie R134a to by Cię to kosztowało 40 zł., liczę koszt czynnika bo robisz przecież sam. Czy to dla ciebie taki majątek ?I mnie nabicie kosztuje dokladnie 2.50zl
żartujesz sobie ? chyba wiesz co to znaczy homologacja pojazdu ? bez komentarza.Pogadam z kumplem na temat przepisów
leakstop - żal mi twego auta. Do silnika też doctora lejesz ? przy sprężarce z zaworem regulującym długo nie podziała.Zamowilem easyklime zestaw plus uszczeniacz leakstop
ta wypowiedz mnie dobiła. To właśnie świadczy o twojej wiedzy o klimatyzacji. Nie będę tego tłumaczył bo każdy kto robi klimę to wie jakie to bzdury.Wlasnie za pomoca manometrow mozna okreslic ilosc gazu. Doczytałem ze jak na niskim cisnieniu pojawi sie 2 bary to ok. Ponizej malo gazu. Oczywiscie na pracujacej klimie.
Jeśli 16 stopni na wylocie uważasz za sukces to Ci gratuluje.Jest efekt prac wstępny. Na zegarach bylo prawie zero ale troche syczał r 134 klima nie startowała Nabito 200g tzn niecala butle palnika z rynku izobutanu. Wynik 16 stopni na wylocie.

a po czym wnioskujesz że nie wiem że to R290nie wie ze propan to nic innego jak R290 i jest bezwonny
to oczywiste, jak i o mieszance 50/50 R290+ R600.
120zł. + cena czynnika - to rozumiem i jest ok. Jeśli 120zł. z czynnikiem to niemożliwe.moja konkurencja bierze 120zł za nabicie to przeciesz nie walą r134a
Legalnie kupić może i tak ale nie dolewać do autaJezeli r290 i r600 jest takie be to dlaczego legalnie mozna kupic easyklime i doladowac

trzeba mieć manometry oczywiście