• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nagle przerywa i gaśnie podczas jazdy.

dolomit

Początkujący
Punktów
0
Witam. Mam taki problem.
Golf II 1.8 RP benzyna

Teraz gdy zrobiło się zimno jest coś takiego, że gdy wracam z pracy to po jakiś 2km, nagle zaczyna przerywać i gaśnie podczas jazdy. Po odpaleniu wszystko ok już dalej. Błędów żadnych nie wybłyskuje.

Dzieje się tak tylko teraz jak zrobiło się zimno i tylko jak wracam z pracy gdzie auto cały dzień stoi na dworze, bo w nocy stoi w garażu i rano jak jadę nic się nie dzieje.

Wczoraj tak miałem, i dzisiaj tak miałem. Mniej więcej po takim samym dystnasie, w tym samym miejscu, około 2km. I nie to, że coś się robi tylko to jest trasa V bieg utrzymuje stałą prędkość 100.. i nagle zaczyna przerywać, nie jedzie i gaśnie. Odpalam jeszcze raz, wszystko ok.

Ogólnie dość dziwna sprawa..

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Mniej więcej po takim samym dystnasie, w tym samym miejscu, około 2km
To jeździj inną trasą:rolleyes:, bo w tym miejscu może masz jakieś promieniowanie emitowane przez kosmitów:p:D
V bieg utrzymuje stałą prędkość 100.. i nagle zaczyna przerywać, nie jedzie i gaśnie.
Może masz odcinkę do 100?:rolleyes::p

A tak na serio to zaprowadź auto do mechanika:bored:

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Kiedyś, x lat temu, tak miałem w Kadecie :D - korek wlewu był uszkodzony i robił podciśnienie w zbiorniku... Samochód co 5km gasł.

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
No to rzeczywiście problem. Może NASA się tym zajmie, ewenement dla fizyki kwantowej. A tak serio to przymaka Tobie układ Wysokiego napięcia a te 2 km. to tylko Twoje subiektywne odczucie.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Owszem warto wymienić, oczywiście beru kable, kopułka +palec, ale sprawdź czy to na pewno to, sprubuj spryskać wodą i zobacz co się będzie działo.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Niech pomaca ręką (oczywiście na pracującym silniku) jak są ok to nic się nie powinno stać:p:D

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Niech pomaca ręką (oczywiście na pracującym silniku) jak są ok to nic się nie powinno stać:p:D
Lepiej nie.... bo jak ma problemy z układem sercowo-naczyniowym i dodatkowo będzie przebicie na przewodach WN to jeszcze migotania przedsionków dostanie.... i temat pójdzie do zamknięcia łącznie z wiekiem do trumny...

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Tak myślę, że mogłoby być, a nawet jeśli nie on to jakaś zabłąkana owieczka znalazłaby ten post jako prawdę objawioną ;). Znam takich łbów co tak sprawdzają... :D Jak ich kable na kolana nie położą to zapłon zdrowy :D Jeden podobno nawet grilla kolanem połamał tak go "przyłapało"... podobno bo nie byłem przy tym :D... Osobiście spryskuję kable wodą wieczorem na odpalonym silniku i tyle wystarczy.

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Pamiętam taki samochód w moim posiadaniu. Wieki temu, wymylem sobie piękne silniczek chemią, ciepłą wodą pod ciśnieniem dziś by mi się nie chciało ale wtedy, no ale wyglądał jak nowy, prosto z fabryki. Super ale nie pali, ciągaliśmy go na lince, wydmuchana kopułka no wszystko suche i dalej dupa. Postał sobie do poniedziałku a lato to było, zaczął działać bez najmniejszego problemu. Dodam, że to była moja ostatnia ochota dbania o czystość silnika ZI.

dolomit

Początkujący
Punktów
0
Problem rozwiązany... problem stanowił przekaźnik od pompy paliwa. Więc trochę nabił ciśnienia potem to paliwo z przewodów się wypaliło i gasł, odpalenie ponowne znowu nabił trochę itd.

Do góry Bottom