• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.
P

PogotowieSamochodoweUK

Kiedys byl koles o ksywce sipowitz co handlowal vagami i tez zamilka jakies 3 lata temu i juz nikt go nie uslyszal hehehe:D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
dlaczego zamilkł ? jestem tyle ze nikt nie pisze na P.W. Ja nie sprzedaje a naprawiam to jest jak najbardziej legalne

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
da sie, ale to było stale czy teraz sie pojawiło ?

czok

Bywalec
Punktów
6
Miasto
podlasie
da sie, ale to było stale czy teraz sie pojawiło ?
Pracowałem na na 2012,3 zainstalowałem 2013,1 podłączyłem do do starego Opla przez przejsciówke 10-pin. Podejrzewam że przy aktualizacji sprzętowej coś nie łączyło bo te gn. w oplach są marne. Diody świecą na zielono a przy podłączeniu do auta( już z obd}, zmienia się cyklicznie na czerwono i klika jakiś przekaźnik w laptopie. W laptopie w ustawieniach sprzętowych test com przechodzi. W pcecie gdzie zainstalowałem póżniej wersje 2012,3" urzadzenie ma awarię" i nie przechodzi testu. Wersje starszą mam na partycji |c| a nową zainstalowałem na drugiej. Zauważyłem że te klikanie ma związek z jakąś blokadą czy zwarciem bo jak jak otworzyłem menagera urządzeń to okno jego mruga w takt czerwonej diody. Jak odłącze a. coma to jest normalnie.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
to najpierw wróć do programu na ktorym pracował i sprawdz czy przechodzi test urzadzenia i czy numery sa zgodne . I daj porzadne zasilanie 12 V

czok

Bywalec
Punktów
6
Miasto
podlasie
Podłączyłem go w chacie. Zasilanie mam z aku. Na obu wersjach przechodzi test; sprzęt 20A, nr.ser.....?...., generik obd b, wersja programu 201 i to mam na obu wersjach. Co dla mnie dziwne to samo jest bez podłączania testera. Jak podłącze usb to klika przekaźnik w laptopie i mam komunikat jedno z urządzeń ma awarię.Teraz świeci się niebieska dioda.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie bardzo rozumiem .... jak masz tylko program to tez ci pokazuje numer seryjny ?? cos raczej w programie namieszane . A robiłeś aktualizacje sprzetową

czok

Bywalec
Punktów
6
Miasto
podlasie
Po pierwszym podłączeniu na nowym programie jak wołał to próbowałem. Na pececie to nie wykrywa żadnego coma a program specjalnie zainstalowałem do sprawdzenia {ten starszy} i też mam; jedno z urządzeń ma awarię. Ten nr. seryjny to kropki i znak" ?" Co dziwne teraz nie mam "brak wykrycia vci" tylko Problem: zasilanie,usb, port com niedostępny.

Teraz na pececie przy teście coma mam komunikat vci nie odpowiada. I też jest blokada w oknie menagera.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
aaaaaaaa poszla komunikacja pod usb , nie miałes jakiegoś przepiecia ?? Tylko ja nie zasialasz VCI 12 V to nie bedzie komunikacji

czok

Bywalec
Punktów
6
Miasto
podlasie
aaaaaaaa poszla komunikacja pod usb , nie miałes jakiegoś przepiecia ?? Tylko ja nie zasialasz VCI 12 V to nie bedzie komunikacji
Zasilam z aku. przez przjściówke starego peugoeta

Tu chyba pierwszym problemem będzie że nie wykrywa go windows. wygląda że jest zwarcie pod usb.

Jak byś miał chęć zająć się tym egzemplarzem to podaj adres do wysyłki na diagnos@vp.pl

czok

Bywalec
Punktów
6
Miasto
podlasie
Zasilam z aku. przez przjściówke starego peugoeta

Tu chyba pierwszym problemem będzie że nie wykrywa go windows. wygląda że jest zwarcie pod usb.

Jak byś miał chęć zająć się tym egzemplarzem to podaj adres do wysyłki na diagnos@vp.pl
Temat opanowany. Znalazłem fachowca (ogłasza się na allegro) Padło coś po usb, Zrobili szybko i fachowo podchodzą to tematu. Tel do serwisu 790479540 i co ważne niedrogo,

P

PogotowieSamochodoweUK

A mi w fiacie stilo poduszek nie chce zrobic.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
w kazdym czy tylko w jednym egzeplarzu ? Ja doszedlem do wniosku ze naprawa jest zbyt ryzykowna ze wzgledu na niebieskich .. klopoty za marna kase .. ale jak co to czesci mam

P

PogotowieSamochodoweUK

Ja musze moj sprzedac I zakupic najnowszy z bluetoothem I oki. W tym moim nawet nie ma miejsca na oki. Innego fiata nie dotykalem wiec nie wiem.

P

PogotowieSamochodoweUK

Nie ma na zadnym nie jest napisane ze to oki I nie ma na niego miejsca bo patrzylem na necie
Wg opinii z neta moj to badziew sadzac po przykladowym zdjeciu .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
plytki byly zawsze te same ... poslij fotke to zobacze

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
no to cdp+ jako fotka PCB tam oki nie ma . OKI jest tylko w cdp pro jako transmisja PWM Forda. BT tez nie opanowali . Ja w swoim cdp+ wstawiłem BT i działa . kupuj raczej tego CDP+

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom