• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.
P

PogotowieSamochodoweUK

Laczy sie 3 dni temu robilem 2. Jeden 2006 z konca roku I jeden 2008.

P

PogotowieSamochodoweUK

Mi sie bardziej wydaje ze nie jest zaktualizowany. Przez neta musisz go puscic w trakcie diagnostyki chyba I wtedy pobierze potrzebne dodatki, mam racje? Tak napisane jest w instrukcji...

Donald86

Bywalec
Punktów
3
Panowie nic mi nie doradzicie żeby ożywić z dwóch jednego??Czego się czepić??Przekaźników czy czegoś innego??
A jeszcze mam Pytanie czy widzieliście AC z 2 płytami w środku??Co o nim myślicie??Lepszy niż 1 płytą??
Dzięki Serdeczne

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Witam!
Tak czytam i czy Wasze AC a w zasadzie przekazniki nie zasniedzialy.
Problem jest tylko ktory, uzywalem Op-coma dosc dlugo i zaczal mi losowo nie laczyc sie, raz laczyl a raz nie.
Czytalem w necie ze mozna wymienic, ale po co skoro nadciecie gory i poruszanie stykow zalatwilo sprawe.

Podejrzewam ze w AC moze byc podobna sytuacja.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak to czytam to rece mi opadaja , zupelny brak znajomosci tematu .

P

PogotowieSamochodoweUK

To zamiast trzymac tajemnice I wzdychac daj jakies info w dziale GWT;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
wszystko moze pasc , ostanio szklana kula mi zmatowiala i nie widze .

Donald86

Bywalec
Punktów
3
no właśnie tylko który przekaźnik??
Panowie Mechanicy, widzieliście może AC z 2 płytami elektroniki w środku??jest to stary model AC??Bo mnie Sprzedawca powiedział że to rozbudowana wersja AC co teraz nowa wyszła Prawda TO??
Warta co Takie urządzenie??

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Widzialem cdp pro z dwoma plytami i cdp+ z jedna , to inny sprzet dziala tak samo . Przekazniki roznie pracują łacza rozne linie komunikacji z odpowiednimi pinami . Padają przekazniki , sa zle kondensatory i blokują linie , padaja pamieci procesory i inne o ktorych moze juz nie pamietam .

Donald86

Bywalec
Punktów
3
to ten z 2 płytami to CDP pro? na to wygląda, a który będzie lepszy? ten CDP pro z 2 płytami czy CDP+ z jedną płytą??Bo nie wiem którego kopić. A w odczytywaniu błędów i komunikowaniem się z autami to pewnie taka sama praca jest jednego i 2-go.A z awaryjnością tych urządzeń jak jest, CDP pro pada łatwiej czy CDP+. A z diagnozą to najlepiej wziąć 2 sprawnego i przepatrzyć który przekaźnik za co jest odpowiedzialny, tak na początek to najprostsze rozwiązanie.
dzięki pozdrawiam

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
zycze szczescia .... ten bedzie lepszy ktory bedzie działał

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom