• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

Donald86

Bywalec
Punktów
3
Działać powinien bez problemu, bo daje gostek rok gwarancji, Tylko pytam czy tego czy tego brać bo ma CDP pro jak i CDP+ w tej samej cenie, To który doradzicie??
Dzięki

Donald86

Bywalec
Punktów
3
to radzicie zwykłego CDP+ z jedną płytą? A czy na pewno tylko CDP pro były z 2 Płytami?? Sam nie wiem co myśleć bo sprzedawca zapewnia że to CDP+ najnowsza wersja bardzo dobra. doradzicie coś? jak sprawdzić która to wersja jest??

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Jak to czytam to rece mi opadaja , zupelny brak znajomosci tematu .
Tak czytam te forum i Twoje odpowiedzi - jak dla mnie to jestes guru ale nic od siebie, jesli juz to za kase chyba.
Negujesz innych i mnie przy okazji, a tu pytanie?? Dlaczego :p
Z interfejsami mam do czynienia od dosc dlugo, moi koledzy wymieniali przekazniki, a ja za namowa innego kolegi obcielem gore i moje interfejsy znowu dzialaja.
Niby koszt przekaznika japonskiego na Alledrogo to groszowa sprawa, ale potrzeba miec sprzet i umiejetnosci wymienic taki przekaznik, a tu jest problem.

W moim przykladzie nic nie wymieniam a tylko zruszam styki - i tu chyba Twoja zawodowa mentalnosc sie obrusza.

Nie wszedlem na te forum robic zadymy, tylko nie podoba mi sie takie jak Ty stosujesz uniki.

zycze szczescia .... ten bedzie lepszy ktory bedzie działał

Widze ze masz wiedze ale nie chcesz czy potrafisz sie nia dzielic.
Na zasadzie wiem ale nie powiem :(

Po nowie pytanie kolegi ktory AC kupowac Pro czy + ??
Miales oba i prze testowales czy tylko piszesz dla pisania ??

To nie jest jakas napasc, ludzie placa jakas tam kase za te AC i chceli by wiedziec.
Ja na przyklad wiem ze 2012.1 dziala u mojego kolegi i jak mu chcialem dac update do wyszej wersji odmowil, bo po co jak mu w Audi 2012 z grudnia wykasowalo inspekcje - dziwne :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Znam oba od podszewki ale juz ich nie naprawiam , nie lubie jak ktos w kolko zadaje to samo pytanie , a co do wymiany przekaznika to hotair i sam wypada . ciekawe jak po scieciu góry działa akurat wiem jak sa zrobione i sa dosc delikatne . zadaj konketne pytanie to odpowiem a to ze protokół kasacji jest od ilus lat ten sam to skasował i ok . Kiedys czytałem dywagacje nad kolorem przekaźników .. tak ze czasem zrozum niechcec do odpowiedzi na takie pytania .

Ostatnia edycja:

Donald86

Bywalec
Punktów
3
witam, Ja również nie zalogowałem się na tym forum dla zabawy i dlatego że dużo mam wolnego czasu, tylko po to żeby się czegoś dowiedzieć lub też coś komuś podpowiedzieć a nie po to żeby czytać omijające odpowiedzieć,lub teksty nie na temat, jak mam coś bez sensu pisać lub nic nie ma z tego wynikać to wcale nie piszę, na dodatek jak coś wiem ale nie powiem! i tu się zgadzam w 100% z kolegą JerryG1.
A pytam parę razy gdyż nikt mi nie odpowiedział konkretnie i na temat na moje pytanie, A z odpowiedzi PANA MATKA_S nic nie wynika, A też jak Pan ma tyle Kasy to proszę AC mi zafundować to już nie będę pytał który lepsze, Bo na forum powinni być ludzie którzy chcą pomóc i się podzielą swoją wiedzą, tym bardziej że Pan pisze że
"Znam oba od podszewki"Ale Pan konkretnie mi nie odpowiedział na pytanie. Wiec toś tu sie troszkę "przemądrza"Ja też orientuję się w temacie i całkiem zielony nie jestem, przez to pytam i jestem na tym forum bo jak bym "piekarzem" tobym nie pisał tu na forum i bym pytał "jakie ciasto lepsze"
pozdrawiam

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
witam, Ja również nie zalogowałem się na tym forum dla zabawy i dlatego że dużo mam wolnego czasu, tylko po to żeby się czegoś dowiedzieć lub też coś komuś podpowiedzieć a nie po to żeby czytać omijające odpowiedzieć,lub teksty nie na temat, jak mam coś bez sensu pisać lub nic nie ma z tego wynikać to wcale nie piszę, na dodatek jak coś wiem ale nie powiem! i tu się zgadzam w 100% z kolegą JerryG1.
A pytam parę razy gdyż nikt mi nie odpowiedział konkretnie i na temat na moje pytanie, A z odpowiedzi PANA MATKA_S nic nie wynika, A też jak Pan ma tyle Kasy to proszę AC mi zafundować to już nie będę pytał który lepsze, Bo na forum powinni być ludzie którzy chcą pomóc i się podzielą swoją wiedzą, tym bardziej że Pan pisze że
"Znam oba od podszewki"Ale Pan konkretnie mi nie odpowiedział na pytanie. Wiec toś tu sie troszkę "przemądrza"Ja też orientuję się w temacie i całkiem zielony nie jestem, przez to pytam i jestem na tym forum bo jak bym "piekarzem" tobym nie pisał tu na forum i bym pytał "jakie ciasto lepsze"
pozdrawiam
Mi odpowiedział konkretnie, zapytałem co tam może paść, odpowiedział że praktycznie wszystko, to całkiem prawdopodobne, biorąc pod uwagę że to chińszczyzna, słabej jakości eleementy, trudno coś zdiagnozować przez internet nie macając tego i nie badając oscylem czy innymi narzędziami

Donald86

Bywalec
Punktów
3
to akurat wiem ze druk odpada, wyjątkowo delikatny sprzęt.
widzisz ARNI ja nie miałem tyle szczęścia i nie uzyskałem konkretniej odpowiedzi,
Będę jutro jeszcze do tego AC patrzył jak znajdę chwilę czasu
A zapomniałem zapytać, różni się czym wizualnie CDP pro od CDP+??
Obudową diodami, czy podłączeniem kabli czy też miejscem na kartę micro???

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
zajmij ty sie lepiej czymś innym co ? bo chcesz informacji a nie wiesz o co kaman

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Może te fejsy są zrobione na laminacie papierowofenylowym :D, jeśli tak to faktycznie odpuść sobie naprawę tego szajsu Donald bo osiwiejesz z nerwów

Donald86

Bywalec
Punktów
3
widzę ze ktoś tu się uważa za najmądrzejszy w tym temacie a tu go zaskoczę i AC naprawiony i działa poprawnie
dzięki za rady zwłaszcza Panu MARKOWI, "pomógł mi jak nic"
Pozdrawiam

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
widzę ze ktoś tu się uważa za najmądrzejszy w tym temacie a tu go zaskoczę i AC naprawiony i działa poprawnie
dzięki za rady zwłaszcza Panu MARKOWI, "pomógł mi jak nic"
Pozdrawiam
Tutaj na tym forum jak kończysz temat to piszesz na końcu co było zepsute tak dla potomnych :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
ja sie nie lubie klocic ale nie przepadam za osobnikami ktorzy chca wymusic cos tam na mnie .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
każdy jest tu charytatywnie :) najlepiej pomagać kolegom po fachu a nie każdemu kto sobie tego życzy, poza tym kolega donald jeszcze nie miał przyjemności z wymiarem sprawiedliwości

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom