• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
witam mam problem z cdp działał normalnie aż do czasu kiedy przestał, diody świecą normalnie czyli po podpieciu zasilania czerwona i zielona a po podpieciu usb dwie czerwone. Komunikacja jest tylko po bluetooth i po tym wszystko jest ok , ale jest brak komunikacji po usb. Zrobiłem troche pomiarów i nic nie znalazłem. Co może być uszkodzone? czyżby ftdi?
Może ktoś ma schemat tego cdp?

sebtka5913

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gliwice
bo jak podejrzewam jest zepsuty
Witam.
Jestem nowy i mam problem z AC+ (kolor czerwony)
A mianowicie :
Pracowałem na wersji 2012.3 i nagle przestał się łączyć (brak komunikacji z VCI ) zainstalowałem 2013.1 i zaczęły się schody.
Po instalacji wyskakuje błąd autocom blad.JPG

Zauważyłem jeszcze że nie słychać charakterystycznego klikania jakie było wcześniej przy uruchamianiu programu
Proszę o pomoc !

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
od kogo brałeś 2013.2 ? i czy nie masz czasem internetu podłączonego po tym lapkiem ?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A 12 V jest ? zmien program i zobacz czy na starym działa

Donald86

Bywalec
Punktów
3
Miałem podobny przypadek, raz coś nie tak było z kablem USB a drugi raz była naderwane gniazdo USB w AC, A tu masz w AC wersję oprogramowania 12.3 także na tym musisz próbować, bo na 13.1 LUB 13.2 musisz AC zaktualizować na nowszą wersję.
Pozdrawiam

Samuraj26100

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jaworzno
witam mam problem dostałem tester od rodziny która mieszka w anglii podpinałem się bez problemu pewnego razu podpinałem auto w garażu u kolegi nie wyłączyłem wifi i sie zaczęło nie wykryto vci słabo się znam na takich urządzeniach wiec moje pytanie czy jestem w stanie sam coś z tym zrobić ewentualnie czy znacie kogoś kto sie na tym zna czy mogę to od razu do śmietnika wyrzucić nie ukrywam ze jest to fajny i przydatny sprzęt ale teraz leży nie używany będę bardzo wdzięczny za jaką kolwiek pomoc

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
ale mu chodzi chyba o to że wifi złapało neta a wtedy miał pewnie tester podpięty do auta więc net uwalił AC

Samuraj26100

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jaworzno
tak miałem podpięty do auta i teraz tylko wyskakuje brak wykrycia vci model testera to autocom cdp+ a program ściągałem z neta bo płytki które dostałem nie działały powiedzcie da się coś z tym zrobić?

Samuraj26100

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jaworzno
nie bardzo pamiętam
ale chyba jak robiłem test portu to był ok ale nie wykrywało głowicy

to się stało jakiś czas temu i nie bardzo pamiętam musiał bym zainstalować program od nowa i zobaczyc

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Donald86

Bywalec
Punktów
3
witam, Muszę się zgodzić z Markiem S bo ma rację, Wi-fi nie uszkodzi testera wysypie program, ale nie uszkodzi testera, Musisz wejść w ustawienia i sprawdzić czy Ci wykrywa port i zrobić test AC, jak masz program ok to zrób aktualizację, a na testerze świecą dzidy na czerwono czy w ogóle nic nie świeci?? Możesz jeszcze spróbować podniecić kabel USB, już miałem taki przypadek albo naderwane gniazdo USB a AC.
Poniżej masz zdjęcie Ustawień autocom.JPG

Samuraj26100

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jaworzno
witam niemam teraz zbytnio czasu na instalacje programu ale jezeli chodzi o swiecaca czrwona diode to fakt swieci sie ale z tego co pamietam to port com był ok alke nie widzi vci dzisiaj posiedze i zainstaluje autocoma i zobacze cio sie dzieje i napisze moze damy rade cos własnymi siłami cos zrobic zaczyna sie sezon i bede czesto potrzebował urzadzenia

Donald86

Bywalec
Punktów
3
Koledzy, wymienialiście przekaźniki w AC?? Idzie je kupić bo potrzebuję i nie widzę na necie. Dzięki

Samuraj26100

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jaworzno
witam miałem chwile czasu i zainstalowałem program Delphi 2.13.3 po podpięciu pod auto robię test USB i nic nie pokazuje próbowałem na innych porcie ale tam urządzenie nie jest dostępne na porcie 4 tak jak sugeruje program szuka mieli i nic i cały czas na świecą się czerwone diody możne po takiej diagnozie będzie w stanie pomoc nie wiem co mam z tym robic

kamilson

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam!
Mam problem z CDP+ 2013.3. Kupiłem 2szt., zainstalowałem oprogramowanie, głowice ładnie wykrywa, ale nie można podłączyć się do Passata B5 (rok 98). Podobno CDP+ ma problemy z połączeniem się przez OBD po lini K. Czy jest możliwość jakieś modyfikacji, tak aby CDP łączył się z autami grupy VAG?

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
ja mam cdp+ 2013.2 i z grupą Vag łączy się bez problemu z takimi passatami również :) coś z twoją głowicą jest nie tak albo próbuj wgrać starszego softa

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom