• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Natychmiastowy wyciek płynu wspomagania

nightjack

Nowy
Punktów
0
Co może być przyczyna?
Problem polega na tym, iż w pewnym momencie podczas jazdy w ciągu kilku minut następuje wyciek całego płynu wspomagania, nie zostaje nic w zbiorniczku
cieżko jest znaleźć przyczynę, gdyz nie wiadomo kiedy to nastapi
stało mi sie juz to trzykrotnie
za każdym razem obserwowałem z kanału miejsca skąd mógł nastapic wyciek i nie mogłem dojść w którym miejscu to sie mogło stać
można było dolać na nowo plynu, i znów jakis czas można było jeździć przez jakiś czas i nic sie nie działo
byłem u jednego mechanika, nic też nie znalazł, zasugerował, że pewnie maglownica, że trzseba wymienić
po kolejnym wycieku oglądałem cała maglownice i az ciężko mi uwierzyć że to ona może byc winna
czy ktoś może podpowiedzieć dlaczego tak się dzieje i co może być tego przyczyną

dodam że auto to Audi TT 1.8 180km

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
no to raczej bedzie maglownica do roboty, pewnie sie rozszczelnia w pewnym polozeniu wywala plyn pod cisnieniem na ulice i nie zostawia sladu :)

A

autozibi

Nie chce mi się wierzyć , że nie ma żadnego śladu , przecież to spora ilość tego płynu wyciekła .
Ja miałem taki sam przypadek w Audi A4 i przyczyną był przewód zasilający maglownice .
Przewód się rozwarstwił i płyn uciekał tylko czasami .

nightjack

Nowy
Punktów
0
tzn, ślad jest, wszystko zabryzgane płynem, lecz nie mozna znaleźć którędy to ucieka
autko teraz stało od lata bo to cabrio a mnie nie było i nikt nie jeździł
miałem tez wrażenie jakby to się działo w bardzo upalne dni i dłuższej jeździe po mieście
wczoraj jeździłem i jak narazie wszystko ok, sprzedałem inne auto i teraz musze jeździć tym tt
i mam nadzieje że sie nic nie wydarzy

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
tzn, ślad jest, wszystko zabryzgane płynem, lecz nie mozna znaleźć którędy to ucieka
autko teraz stało od lata bo to cabrio a mnie nie było i nikt nie jeździł
miałem tez wrażenie jakby to się działo w bardzo upalne dni i dłuższej jeździe po mieście
wczoraj jeździłem i jak narazie wszystko ok, sprzedałem inne auto i teraz musze jeździć tym tt
i mam nadzieje że sie nic nie wydarzy
osłony drążków kierowniczych odkręć może tamtędy się wyleje

Jarek002

Początkujący
Punktów
0
Mam a4 i a6 w obu to samo wycieka troche kiepskie dojscie ale idzie wymien werze hydrauliki

A

autozibi

Ja piernicze :p:p:p chyba się zwolnię , bo coraz więcej papug tu się rejestruje :D:D:D:D

dasha123

Nowy
Punktów
0
Witam, mam problem z moja audi a4 a dokładnie to mam wyciek płynu. Chciałam się dowiedzieć czy dam rade sama wymontować maglownice, czy w audi a4 z 2000 roku jest jakiś knifik żeby szybko ja wymontować...

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Szybko sie nie da,to dość ciężka robota,miejsca jest mało-trzeba sie nagimnastykować aby ja odkręcić i wyjąć,przydatna grzechotka pneumatyczna i przeguby .

Do góry Bottom