• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie cofa cylinder

Szwagier18

Nowy
Punktów
0
Witam, Mam taki problem ze podczas hamowania normalnie zaciska szczęki ale jedną szybciej a druga wolniej i na dodatek nie chcę się cofnąć cylinderek a co z tym idzie cały czas ocierają klocki o tarcze .Pomocy

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Rozumiem ze marka pojazdu to woz drabinasty z 18 wieku? masz zapieczone prowadnice/tłoczki badz przewody hamulcowe do wymiany.

Złota Rączka

Początkujący
Punktów
0
Szwagier18 sprecyzuj troszkę bardziej zaczynasz pisać o szczękach i o cylinderku a kończysz na tym że Ci ocierają klocki o tarczę :rolleyes:. I nie wiadomo czy masz problem z jednym kołem tarczobęben czy piszesz o dwóch innych stronach auta. Rada prosta rozebrać wyczyścić zweryfikować części i ich ewentualne uszkodzenie, wymienić na nowe. Pzdr

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
demontaż zacisków (jeśli to cylinderek tylny to do wymiany), rozbiórka zacisków czyszczenie tłoka jeśli się jeszcze nadaje, wymiana kompletu gum w zacisku, weryfikacja pracy prowadnic zacisku, wymiana osłonek przeciw kurzowych.

Do góry Bottom