• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

nie działa pedał gazu, silnik faluje

Kanar

Nowy
Punktów
0
Witam poszukuje pomocy.Otóż posiadam Lagune II 1.8 16 V z 2002 r i mam wielki problem. Problem ten polega na tym , że od pewnego czasu wyskakuje mi tryb awaryjny i silnik dostaje wysokie obroty, nie reaguje pedał gazu.
Kasowałem ten błąd przez odłączenie klemy z akumulatora i dalej jechałem. Ale od pewnego czasu nawet zdjęcie klemów nie pomaga. Pomóżcie co to może być?

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Tester podlaczyc i w parametrach sprawdzic czy gey gazu chodzi i czy otwiera sie przepustnica. Popatrzec czy nie ma bledow. Zrobic test przepustnicy na aktywatorach. Zaadaptowac jeszcze raz przepustnice jak jest możliwość. Itp

Mysle ze launch tez ogarnie to auto oprocz clipa

Zapomniałem o pierwszej sprawie .Wypic piwo zeby sie odstresowac. Pod warunkiem ze jest komu testowac auto. Bo czasem tak bywa ze wszyscy po alkoholu i nie ma komu wyjechac na szose hihi

Ostatnia edycja:

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
Aktualnie jestem na camping w Człuchów. Ale że pieniądz nie śpi. To wyłączenie czujników ciśnienia w laguna 2 zajęła mi dosłownie 4 minuty.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ja jestem taki zadowolony. Bo to go..no mozna wsadzic w kieszen i sie leci. Ale ludzie nie maja zaufania do tego. Klient jak widzi laptop i 3 metry kabla to wtedy jest szczesliwy

Do góry Bottom