• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie mogę sprzedać samochodu..

MarinNielot

Początkujący
Punktów
1
Myślę, że musisz przede wszystkim popracować nad tym, jak wygląda Twoje ogłoszenie. Umyj samochód, zrób dobre zdjęcia i udziel wszystkich, niezbędnych informacji. Ludzie nie lubią, kiedy ukrywasz fakty. Wystaw sobie auto na sprzedajemy.pl . Tam jest teraz dużo użytkowników, a ogłoszenia są darmowe, więc an pewno uda Ci się znaleźć kupca.
A ja dodam od siebie, że wiele osób przede wszystkim bierze pod uwagę to jak samochód się prezentuje. Więc, no kurczę, musi być czyściutki. Blacharka musi być na tip-top, bo jak na zewnątrz jest on ok, to i pewnie w środku działa jak należy - co najmniej tak ludzie myślą ;) Poza tym to jeszcze możesz zaproponować przegląd w jakimś salonie - zobacz, co przyczyni się do tego, że potencjalny klient pomyśli, że nic nie motasz, nic nie chcesz ukryć, a twój samochód to pojazd z pierwszej ligi ;) Albo, że co najmniej dbałeś o niego. Ot, sprzedaż to psychologia drodzy państwo :D

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Wyświetl załącznik 28311
A co Ci będę żałował :)

A ja dodam od siebie, że wiele osób przede wszystkim bierze pod uwagę to jak samochód się prezentuje. Więc, no kurczę, musi być czyściutki. Blacharka musi być na tip-top, bo jak na zewnątrz jest on ok, to i pewnie w środku działa jak należy - co najmniej tak ludzie myślą ;) Poza tym to jeszcze możesz zaproponować przegląd w jakimś salonie - zobacz, co przyczyni się do tego, że potencjalny klient pomyśli, że nic nie motasz, nic nie chcesz ukryć, a twój samochód to pojazd z pierwszej ligi ;) Albo, że co najmniej dbałeś o niego. Ot, sprzedaż to psychologia drodzy państwo :D
złota-łopata-9394231.jpg

A co Ci będę żałował :)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Do sprzedania auta trzaba miec gadane...bayere wychwalić auto pod niebiosa;)
Dobry bayer to juz polowa sukcesu

Bayer to reklama,reklama to handel,a handel to pieniądz,pieniądz to alkohol,alkohol to faza,faaza to ....mozna w nieskończoność;)

Arom

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Łódź
Ja przy sprzedaży audi nic nie ukrywałem Na zdjęciach było widać powoli wykwity na dołach drzwi częsty przypadek w a6 mechanicznie auto bez najmniejszych zarzutów na wszystko rachunki mimo "wysokiego" Przebiegu bo w czasie sprzedaży auto miało 340tyś Auto zabrał bez problemów stargował 1000 złotych na remont drzwi I pewnie do dzisiaj jeździ szczęśliwy oczywiście do zdjęć auto umyte wysprzątane Wszelkie naprawy wypisane w opisie na co trzeba zwrócić uwagę i auto poszło bez stacji diagnostycznej :) 2 klient

Do góry Bottom