Witam.
Ostatnio jechalem i nagle poczulem ubytek mocy, na postoju chodzi jak ciagnik.
Ok. Swiece sprawdzone, nie reaguje na jedna - wyciaganie wych fajkow.
Sprawdzenie iskry - iskra jest.
Sprawdzenie kompresji - w 2 jest okolo 12.5, w jednym nie ma wcale(wlasnie w tym co nie reagowal na fajke).
Czwarta sprawna, lecz zapieczona ze odkrecic sie nie da, zmontuje narzedzia to sprawdze i ja.
Silnik stary, bo od C14NZ, 95r.
Coz moze byc problemem?
Jestem laikiem mowiac wprost, wiec sie nie znam na niczym.
Pokrywa zostala zdjeta, zawory ladnie pracuja.
W najblizszym czasie mamy zamiar rozbierac rozrzad, cos tam, by dojsc do glowicy.
Lecz coz moze byc problemem, zeby zaczac szukac w danym miejscu, lub cos?
W ostatecznej ostatecznosci, jestem w posiadaniu 2 innych silnikow, lecz jeden 92r - pytanie, czy roznia sie czyms bloki? - by przelozyc sam silnik, bez 'wyposazenia' - bo inne zlaczki sa w kablach.
Ewentualnie 95r, lecz kto wie w jakim stanie, bo samochod wyrejestrowany, chodzic chodzi, ale kto go sprawdzi - a do tego zagazowany byl, w sumie jest.
W kazdym razie cos z 3 sie zlozy na pewno, lecz gdzie szukac?
Ostatnio jechalem i nagle poczulem ubytek mocy, na postoju chodzi jak ciagnik.
Ok. Swiece sprawdzone, nie reaguje na jedna - wyciaganie wych fajkow.
Sprawdzenie iskry - iskra jest.
Sprawdzenie kompresji - w 2 jest okolo 12.5, w jednym nie ma wcale(wlasnie w tym co nie reagowal na fajke).
Czwarta sprawna, lecz zapieczona ze odkrecic sie nie da, zmontuje narzedzia to sprawdze i ja.
Silnik stary, bo od C14NZ, 95r.
Coz moze byc problemem?
Jestem laikiem mowiac wprost, wiec sie nie znam na niczym.
Pokrywa zostala zdjeta, zawory ladnie pracuja.
W najblizszym czasie mamy zamiar rozbierac rozrzad, cos tam, by dojsc do glowicy.
Lecz coz moze byc problemem, zeby zaczac szukac w danym miejscu, lub cos?
W ostatecznej ostatecznosci, jestem w posiadaniu 2 innych silnikow, lecz jeden 92r - pytanie, czy roznia sie czyms bloki? - by przelozyc sam silnik, bez 'wyposazenia' - bo inne zlaczki sa w kablach.
Ewentualnie 95r, lecz kto wie w jakim stanie, bo samochod wyrejestrowany, chodzic chodzi, ale kto go sprawdzi - a do tego zagazowany byl, w sumie jest.
W kazdym razie cos z 3 sie zlozy na pewno, lecz gdzie szukac?

.Takie to moje przypuszczenie