• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nieuczciwy mechanik samochodowy ?

karuzel32

SuperMechanior
Punktów
2
czesc napisze krótko bron Boże przed takimi kliętami :) oczyta sie jeden z drogim gazet i juz myslą ze wiedza wszystko a najgorsze jest to ze puzniej jest gadania na całą okolice jaki to jest oszust bo tylko było srubke przykrecic

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Bardziej bym sie cczepił pierwszej stacji diagnostycznej(jakbym sie miał czepiac na siłe :błedna diagnza) Reszty w ogóle nie rozumiem. Dałeś mechanikowi na chwile samochód, on szybko i sprawnie postawił trafna diagnoze bo tak jak wyzej koledzy pisali objawy takie same. Tylko sie przejechał, gdyby sprawdził prawdopodobnie by zobaczył dokrecił i nic nie skasował. Natomiast Ty od razu stwierdzasz, ze nieuczciwy i piszesz o tym na forum kto tu jest nie fair?? (Mechanik za diagnoze wstepna nie wział nawet złotówki)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Typowy klient spryciarz ... ciekawe czy się loguje czy tylko napisał

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
poprostu kolega tu wpadl udowodnic ze klient nasz pan i mechanik ma sie przed nim kłaniać i nie tylko on ale wielu tak twierdzi,ze jak podjedzie stary żęchem to may skakac koło niego i chuchać.
kiedys w jakims temacie napisalem ze jak mechanik wezmie 10 czy 100 za usluge to i tak jest nieuczciwy zlodziej,mylilem się do tego stopnia ze nawet jak nic nie wezmie to i tak zostaje omówiony i jest zlodziejem.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
owszem kolega cos naprawiał klientowi potem klient za kilka dni wrocił i zrobił mu awanture ze ktoś mu by to zrobił tanio ... sam nie wiem skad tacy się biorą ...

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Kiedyś miałem przypadek z dwumasa. Klient audi a3, po odebraniu auta bardzo zadowolony wszystko fajnie. Po tygodniu przyjeżdża z morda od wejścia, że go oszukałem bo on znalazł taniej o 300zł tłumacze i pokazuje mu ze tyle i tyle pokazywałem w programie i on sam chciał wtedy... Na koniec brak argumentów zmusił go do tego, żeby powiedzieć że mu paliwo spuscilem bo miał plamę pod wlewem :mad:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Witam.Otóż sprawa wygląda następująco w mojej Kia Shuma rocznik 99 od dłuższego czasu coś się tłukło podczas jazdy w prawym przednim kole,pojechałem na stację diagnostyczną i tam stwierdzili że jest to lewa końcówka kierownicza.Pojechałem do mechanika przekazałem mu tą wiadomość ze stacji diagnostycznej,mechanik przejechał się autem i stwierdził że lewa końcówka kierownicza jest ok.Stwierdził że do wymiany jest prawe mocowanie amortyzatora,ale skoro jest prawe to trzeba wymienić komplet tzn prawe i lewe koszt 2 mocowań to 266 zł + 120 zł robocizna = 386 zł.Pojeździłem jeszcze 2 dni i nie dawało mi to spokoju że to są mocowania amortyzatora,więc pojechałem do 2 stacji kontroli pojazdów.Tam się okazało że mam poluzowaną śrubę z prawej strony amortyzatora wystarczyło ją tylko dokręcić,przyjechałem ze stacji do domu dokręciłem śrubę mocowania amortyzatora i wszystko jest ok.Także dokręcenie śrubki kosztowałoby mnie 386 zł nieźle prawda ? Czemu mechanik stwierdził że trzeba wymienić mocowania skoro trzeba było tylko dokręcić śrubkę ?
A pomyślałeś o takiej możliwości że mechanik wymienił Ci łoża i nie dokręcił tej nieszczęsnej śruby? :D Po co od razu wyzywać od oszustów?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Arni, mechanik jeszcze nie zdążył nic zdziałać oprócz bardzo trafnego określenia miejsca usterki niewykrytej na szarpakach- i zaproponował profesjonalną naprawę- nim się doczekał zlecenia i możliwości dokładniejszej diagnozy - już został opluty na forum...
Zresztą szkoda pisać do autora, bo on po prostu głupio odreagował, a i tak nie odpowie bo już go tu nie ma...
Pozostał tylko po nim... smród- ten, smród którym chciał obsmarować mechanika, ale mu się to jednak nie udało :p

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Arni, mechanik jeszcze nie zdążył nic zdziałać oprócz bardzo trafnego określenia miejsca usterki niewykrytej na szarpakach- i zaproponował profesjonalną naprawę- nim się doczekał zlecenia i możliwości dokładniejszej diagnozy - już został opluty na forum...
Zresztą szkoda pisać do autora, bo on po prostu głupio odreagował, a i tak nie odpowie bo już go tu nie ma...
Pozostał tylko po nim... smród- ten, smród którym chciał obsmarować mechanika, ale mu się to nie udało :p
Aaa nie doczytałem ... No widzisz młoda damo gdyby Pan diagnosta na stacji miał trochę doświadczenia i oleju w głowie to by chwilę pomyślał i by doszedł do tego samego wniosku co mechanik, czyli ... że trzeba wymienić łoża amorów bo ... te nakrętki na górze nie luzują się bez powodu :) one się luzują gdy siada łoże albo gdy brakuje już połowa kulek w nim :) ale o tym przekona się kierowca za parę tygodni gdy zacznie znów stukać :)

karuzel32

SuperMechanior
Punktów
2
i bedzie musiał jechać do mechanika w jego mniemaniu oszusta i wymienic juz sobie wyobrazam jak mu patrzy na rence :)

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
I sam będzie je liczył, żeby żadnej nie "podpieprzył":D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Tysz .... pamietam kiedys jak klient powiedział mi że mu ukradli moi mechanicy świece ja pytam czy nowe ? a on nie uzywane ... a to zaprowadziłem do skrzynki i powiedziałem że niech sobie dowolne wybierze ... mine miał bezcenną

karuzel32

SuperMechanior
Punktów
2
i tak bedzie zile bo juz ma to we krwi ze go oszukał :)

skoro kolekcjonuje starocie a jak raz brakowało mu swiec to sie upomial :)

Do góry Bottom