• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nieuczciwy mechanik samochodowy ?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Na forum publicznym jest to zabronione.
Ale zresztą po co ich opisywać jak się sami przedstawiają i nadstawiają :p

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ostatnio coraz więcej takich gigusi.
Miałem przypadek, w piątek klienta, który przyjechał autem na wygaszenie jaśków po wymianie.
Auto nie ruszone z miejsca a ten mi wyskakuje w poniedziałek, że łożysko po wizycie u mnie mu wyje i pewnie gdzieś w krawężnik musiałem przywalić. :confused:
I tekst: "To jak my to teraz rozwiążemy?!?!"
Podałem mu ceneę łożyska i roboty... Nie wiem dlaczego rzucił słuchawką...:D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
no wiesz masz kumputyr to zepsułeś ....

Ostatnia edycja:

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Przyjmować klientów tylko w krawatach... parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE! ;)

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Można by, ale na ogólnym też czasem może być ciekawie bo atakują i bronią się czasem dziwni klienci...:p

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Ja mam dobre wyczucie do takich jak Ty i nie wpuszczam na hale
Po twoich snuciach o mechanikach można stwierdzić np.że odkręciłeś razem ze szwagrem śrubę i jeżdzisz po warsztatach szukając jelenia,który Ci za darmo coś doradzi przy twoim cudeńku

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Ja Ci powiedziałam - tylko mocowania...
Eeeee... tam. Zwróć uwagę że ściąganie jest tylko "czasami". Równie dobrze może to być boczny wiatr, albo stado małp uwieszone po jednej stronie auta.... Albo opony z nierównomiernie zużytym bieżnikiem
Bzdury gadasz , nie masz kasy i cwaniakujesz
Marku mylisz się - według mnie to nie jest cwaniakowanie. To jest efekt oglądania programów pt. "Usterka" i innych pochodnych. Klient naogląda się takich programów i najnormalniej na świecie wszędzie widzi oszusta. Nie ma dość wiedzy technicznej żeby samemu zdiagnozować i naprawić, a jednocześnie nie chce zostać wydymany. Kółko się zamyka.... To nie jest cwaniakowanie, to wręcz coś przeciwnego....
Nie rozumiem takiego wylewania żali...
Ja też nie rozumiem, aczkolwiek spotkałem się już z czymś takim.
Co prawda nie w osobie klienta, tylko pracownika.
Ot taki typ człowieka, który zawsze chce dobrze, nigdy mu nie wychodzi i nigdy nie jest niczemu winien. Ale też nigdy nie można mu zarzucić że chce Cię wyj...ć celowo.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Usterka usterką. Mnie czasem się nóż w kieszeni otwierał jak oglądałem "Będzie pan zadowolony"
Nie wiem skąd oni brali niektóre warsztaty, ale mnie się od razu nerw załączał, że przez niektórych szopopapraczy i naciągaczy ludzie mogą mnie i znajomym którzy mają warsztaty łatkę przykleić...

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Eeeee... tam. Zwróć uwagę że ściąganie jest tylko "czasami". Równie dobrze może to być boczny wiatr, albo stado małp uwieszone po jednej stronie auta.... Albo opony z nierównomiernie zużytym bieżnikiem.
Następny, który nie czyta dokładnie i nie wyczuwa szydery i podpuchy pod te poduchy...:(
Chciałam go zachęcić na tę darmową usługę ( żeby miał sprane auto gratis)- jakoś zachęcić, widać mało przekonywująca jestem albo mało atrakcyjna...:p

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Następny, który nie czyta dokładnie i nie wyczuwa szydery i podpuchy pod te poduchy...:(
Paraframazyzując jednego z aktorów polskiego kina to "...Co Ty ku...a wiesz o wyczuwaniu?" Właśnie że wyczuwam, natomiast Ty nie wyczuwasz mojego wrednego nawyku łapania za słowa.
Chciałam go zachęcić na tę darmową usługę
Aaaaa. Tak. W zachęcaniu to Ty dobra jesteś, a potem w zachachmęcaniu i odchęcaniu tego zachęcenia.
Bo w kwestii zachęcania to już miałaś do mnie przyjechać na wymianę linki w maluchu, potem miałaś do mnie sprawę z wyprogramowaniem zaprogramowanych programów w programatorze i zaprogramowaniem w tymże programatorze programów innych niż programy wyprogramowane. Czułem się z tego powodu już odpowiednio zachęcony, to mnie odchęciłaś, zachachmęcając temat. Co więcej w międzyczasie podtrzymałaś moje zachęcenie, obietnicą jakichś fotek, ale i z tego nici.
W związku z powyższym muszę dopuścić taką myśl że jesteś
mało atrakcyjna...:p
no chyba że wrzucisz w końcu te fotki z naturystycznej plaży w Maspalomas.

Waldemarek1974

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Zabrze
Chciałam go zachęcić na tę darmową usługę ( żeby miał sprane auto gratis)- jakoś zachęcić, widać mało przekonywująca jestem albo mało atrakcyjna...:p
Możesz być nawet miss świata,a mi to nie robi żadnej różnicy bo liczy się jaki człowiek jest a nie jego uroda :)

Do góry Bottom