• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nissan micra k12 2004 1.5 dci syczenie pod maską

pytonss

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Cześć

Jadąc samochodem przy obrotach od 1700 pod maską pojawia się świst. Jestem laikiem w temacie, będę wdzięczny za podpowiedź co może być powodem, mam wrażenie że to nieszczelnosc wbrew opinii kolegi który twierdzi że to dźwięk turbiny i tak ma być. Dodam że auto nie traci na mocy. Mam nagranie więc prośba o odsłuchanie.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak czytam czasem takie posty to się zastanawiam czy ludzie jak mają np. kaszel to też nagrywają filmiki a potem wstawiają na fora medyczne i żądają diagnozy na ich podstawie czy to zwykły kaszel czy może zapalenie płuc?:meh:
Naprawdę tak trudno podjechać gdzieś na warsztat?:bored:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
aa tam, po to jest forum
Tak tylko jak nazwa wskazuje jest to forum mechaników a nie wróżbitów:D
Jak sądzę zostało ono stworzone po to żeby można było sobie wymieniać doświadczeni z ludzmi z branży, a ostatnio jest tu tyle bzdurnych postów (niedługo będą się pytać jak napompować koło:bored:) z których nic nie wynika, a tylko tworzą śmietnik:confused:

pytonss

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Okazuje się że ten czujnik jest na wcisk pasowany do węża i niestety po zamocowaniu i tak wypada. Pytanie czy można go ustabilizowac jakąś obejmą czy trzeba kupić czujnik czy wąż czy też czujnik o wąż. Dziękuję Wszystkim mądrym i dobrym ludziom za pomoc i podpowiedź a Tym którzy upuscili Swojemu Ego również.

Do góry Bottom