DolceGibone
Nowy
- Punktów
- 0
Witam szanowne grono forum! Będę wdzięczny za każdą wskazówkę bo ręce już mi opadają. Tak jak w tytule nissan x trail masa problemów z tym samochodem i przyszedł kolejny. Jest problem znikającego płynu chłodniczego lecz nie zwiększa się poziom oleju i nie ma nigdzie wycieku, nie dymi jakoś nadmiernie żeby wskazywało na to że to uszczelka pod głowicą jest nalot biały pod korkiem oleju. Samochód odpala i chodzi normalnie. Z ważnych informacji które pomogą w diagnozie wstępnej to był mocno zanieczyszczony układ chłodzenia jakimś uszczelniaczem stwierdziłem że ktoś próbował uszczelnić nagrzewnice bo przeciekała była mokra podłoga pod nogami kierowcy więc ja wymieniłem ale przegrało mi się raz auto i rozszczelniła się chłodnica więc też ja wymieniłem i wyplukalem raz układ chłodzenia. Wyciek ustal, ogrzewanie wróciło, temperatura w normie lecz płyn dalej znika. Robiłem test UPG 3 razy za pierwszym razem w zbiorniczku wyszedł prawidłowo nie zmienił barwy, za drugim i trzecim razem robiłem w chłodnicy i zmienił kolor na zolty choć raz wydaje mi się że przedostało się troszkę płynu do czynnika ale w każdym razie dwa razy zmienił kolor potwierdzając a raz nie i teraz pytanie co jest nie tak z tym przeklętym samochodem? Czy to raczej będzie ta uszczelka czy sama głowicą czy może być coś innego? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki co sprawdzic itd żeby znaleźć źródło problemu?