• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy IC Katalog wasze zdanie

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
A skąd wziąć ten login ? Trzeba mieć jakaś umowę czy coś z IC ?

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
A jest jakiś limit który trzeba wykorzystać miesięcznie ? Np kupić części za minimum 1000zł ?

Programiści Inter Cars S.A.

OFICJALNY PROFIL
INTER CARS S.A
Punktów
7
Mam pytanko do Panów programistów. W starym katalogu mogłem sobie dobrać np. tarcze hamulcowe po wymiarach. Podając średnicę katalog wyrzucał mi pasujące tarcze. Z tego co widzę w nowym Katalogu tego nie ma...
Jak najbardziej jest - kafelek "Wyszukiwanie - pełna oferta" - opcja "Zaawansowane"

A czy byłaby możliwość aby te startowe kafelki zlikwidować albo je ustawić pionowo ??
Nawet jeżeli każdy na swoim kompie musiałby zrobić to osobiście .
Można to zrobić po naciśnięciu prawego klawisza myszki - przykładowo jeśli ktoś zajmuje się pojazdami osobowymi i korzysta przegląda faktury/zamówienia to ekran można dostosować tak, jak pokazano na zdjęciu.

ikony.png

Warto także pamiętać o skrótach klawiaturowych, które pozwolą nie przejmować się położeniem kafelków. Naciśnięcie lewego ALT pokazuje te skróty. Aby wejść do katalogu osobowego wystarczy więc nacisnąć Alt+K.

A skąd wziąć ten login ? Trzeba mieć jakaś umowę czy coś z IC ?
Trzeba być zarejestrowanym klientem IC i wtedy dostaje się login na podany numer klienta (przedstawiciel handlowy się tym zajmuje).

Ostatnia edycja:

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
zciągnołem ten katalog i stary login jaki mam nie pasuje skąd wziąść nowy i nie moge wysłać wiadomości przez stary karalog muj tel 695452612

OFICJALNY PROFIL
INTER CARS S.A
Punktów
7
zciągnołem ten katalog i stary login jaki mam nie pasuje skąd wziąść nowy
Proszę uruchomić stary katalog (musi być wersja co najmniej 630), pojawi się komunikat o aktywacji w nowego katalogu. Aktywacja wymaga zmiany hasła, po której to zmianie login do nowego i starego będzie taki sam. W przypadku kłopotów przedstawiciel handlowy jest w stanie aktywować nowy katalog, co będzie się wiązało ze zmianą hasła.

Ostatnia edycja:
A

autozibi

Można to zrobić po naciśnięciu prawego klawisza myszki - przykładowo jeśli ktoś zajmuje się pojazdami osobowymi i korzysta przegląda faktury/zamówienia to ekran można dostosować tak, jak pokazano na zdjęciu.

Wyświetl załącznik 7001

Warto także pamiętać o skrótach klawiaturowych, które pozwolą nie przejmować się położeniem kafelków. Naciśnięcie lewego ALT pokazuje te skróty. Aby wejść do katalogu osobowego wystarczy więc nacisnąć Alt+K.

Trzeba być zarejestrowanym klientem IC i wtedy dostaje się login na podany numer klienta (przedstawiciel handlowy się tym zajmuje).

Jeszcze raz dziękuję ...
Chyba jeszcze polubię ten nowy katalog :p:p:p:p

Krzysztof17

SuperMechanior
Punktów
31
Miasto
Zabrze
to że muszę mieć login do przeglądania katalogu to dziwna sprawa dla mnie. Nawet jeśli chciałbym sobie założyć login to i tak nie prowadzę działalności tylko działam sobie w garażu

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
to że muszę mieć login do przeglądania katalogu to dziwna sprawa dla mnie. Nawet jeśli chciałbym sobie założyć login to i tak nie prowadzę działalności tylko działam sobie w garażu

A właśnie dla takich też jest login czy tylko firma ?

A

autozibi

Tutaj nie musisz mieć żadnego loginu ani hasła .....

http://e-katalog.intercars.com.pl/

Jak najbardziej jest - kafelek "Wyszukiwanie - pełna oferta" - opcja "Zaawansowane"

Wyświetl załącznik 7001

Kafelki już pozamieniane , supcio teraz wygląda .

A czy będzie możliwość zmiany kolorów tych kafelków ??

PEPER

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
ŚLĄSK
a ja bym chciał kwiatuszki w rogu...... - Zibi też dużo zmian chciałbym aby to wyglądało pod moje widzi-mi-się i pewnie tak chciałby każdy - ale trzeba się skupić na rzeczach ważnych, ( nawiasem zmiana tła może ci pomoże;))

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2831
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Coś chyba się spsuło ze zdjęciami bo od wczoraj sporo zdjęć nie chodzi. Używam starego katalogu, myślałem, że to może jego wina ale na nowym katalogu to samo.

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
jeden z braków w nowym katalogu to możliwość filtracji np przy wyborze tarcz/klocków, czyli podział oś przednia/oś tylna.
W starym to było, i ułatwiało sprawę przy dużym wyborze części dla danego auta.

Gringotoop

Nowy
Punktów
0
jeden z braków w nowym katalogu to możliwość filtracji np przy wyborze tarcz/klocków, czyli podział oś przednia/oś tylna.

Zgadzam się z kolegą... Przy wyświetleniu kilkunastu wyników ułatwia to zdecydowanie dobór części...

OFICJALNY PROFIL
INTER CARS S.A
Punktów
7
Takie filtrowanie jest dostępne w nowym IC_Katalogu - w widoku wynikowym z towarami, trzeba wejść w opcje zaawansowane (przycisk ">" pod szukajką lub skrót klawiszowy - F7), a następnie zaznaczyć interesującą nas stronę zabudowy.
Przykład:
strony.jpg

Gringotoop

Nowy
Punktów
0
Czy ta wyszukiwarka nie może być bardziej na wierzchu ? Przebijać się do tego jest trochę upierdliwe...

PEPER

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
ŚLĄSK
grunt że jest, bo jest to przydatne a na wierzchu mogło by znów robić ofertę nieczytelną

Do góry Bottom