• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy IC Katalog wasze zdanie

Krzysztof17

SuperMechanior
Punktów
31
Miasto
Zabrze
Będzie opcja że nie zarejestrowani klienci będą mogli przeglądać ten katalog ??

darektech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
17
Miasto
Legnica
Takich ze konieczna była ponowna instalacja programu

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
@Programiści Inter Cars S.A.
Ja mam inne pytanie, dlaczego dość często w wyszukiwarce znajdują się te same produkty kilkakrotnie?
Np wpisuje w wyszukiwarkę 5w40 4l, i pierwsze co wyskakuje to 3 pozycje tego samego oleju, pod tym samym numerem, z tą samą ceną, w tym przypadku castrol edge td 505.01 4l.
Używając katalogu i wybierając konkretny samochód, potem grupę produktów i konkretny produkt też są powtarzane pozycje, dlaczego?

PEPER

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
ŚLĄSK
takie pytanie: dlaczego w zaktualizowanej wersji nie można wyszukanych opon posortować względem ceny w widoku z miniaturami zdjęć ( w poprzedniej wersji można było, w zawężonym widoku też można a z miniaturami jest to zablokowane)?

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Kiedy aplikacja na telefon?

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2831
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Miałem to pisać jakiś czas temu ale teraz dopiero się do tego zabrałem: chętnie ja jak i zapewne inni użytkownicy katalogu znaleźli by w nim informacje na temat lokalizacji filtrów kabinowych, np. przy pozycji filtra kabinowego mogłoby być zamieszczone zdjęcie z jego lokalizacją, znacznie by to usprawniło proces jego wymiany na warsztacie. To samo tyczy się ilości oleju silnikowego w autach, przy wyborze filtra mogłaby się pojawiać pojemność układu zadanego auta. Małe rzeczy a bardzo użyteczne.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Miałem to pisać jakiś czas temu ale teraz dopiero się do tego zabrałem: chętnie ja jak i zapewne inni użytkownicy katalogu znaleźli by w nim informacje na temat lokalizacji filtrów kabinowych, np. przy pozycji filtra kabinowego mogłoby być zamieszczone zdjęcie z jego lokalizacją, znacznie by to usprawniło proces jego wymiany na warsztacie. To samo tyczy się ilości oleju silnikowego w autach, przy wyborze filtra mogłaby się pojawiać pojemność układu zadanego auta. Małe rzeczy a bardzo użyteczne.
Castro podaje ile oleju ...

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2831
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Co to Castro? Chodzi Ci o katalog oleju? Jeżeli tak to ja najmniejszego problemu nie mam znalezienia takiej informacji, są katalogi papierowe, są katalogi elektroniczne, są specjalne programy, generalnie jest bardzo dużo miejsc w których to można sprawdzić, chodzi mi tylko o wygodę aby przy zamawianiu filtra przez katalog od razu była informacja o tym ile wchodzi oleju do danego typu silnika, analogicznie z filtrami kabinowymi - aby przy zamawianiu przez katalog filtra była od razu informacja/instrukcja gdzie w aucie ten filtr się znajduje. Chodzi tutaj wyłącznie o wygodę i zaoszczędzeniu tych kilkunastu sekund na aucie żeby nie trzeba było szukać w innym miejscu tylko, żeby wszystko było w jednym miejscu, pod ręką.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
wczoraj był u mnie przedstawiciel z castrola i dał katalog produktów i katalog z info o autach ile i co wlewać , wszystko w formie papierowej ... przycisnąć przedstawiciela z carsu niech dadzą ...

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
ogólnie to IC Katalog online chodzi czasem zbyt wolno. Kiedy w warsztacie jest "kocioł" i trzeba wiele części na raz zamówić, program lubi czasem trochę "pomyśleć" i to trochę denerwuję, mimo że komputer mamy dobry

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2831
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
wczoraj był u mnie przedstawiciel z castrola i dał katalog produktów i katalog z info o autach ile i co wlewać , wszystko w formie papierowej ... przycisnąć przedstawiciela z carsu niech dadzą ...
To nie o to chodzi, też mam ten katalog, nie mam problemu ze znalezieniem informacji na ten temat, chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby wszystko było w jednym miejscu, uporządkowane zarówno w kwestii ilości wlewania oleju, miejsca montowania filtra kabinowego oraz ilości czynnika do klimatyzacji, to są trzy rzeczy, które najczęściej są przeze mnie sprawdzane i dlatego chciałbym to mieć uporządkowane w katalogu przy okazji zakupu filtra olejowego czy też kabinowego.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Przydała by się opcja własnych stanów magazynowych . Sporo leży filtrów i oleju i jak się czegoś szuka to fajnie by było widzieć ze coś się ma u siebie ...

Programiści Inter Cars S.A.

OFICJALNY PROFIL
INTER CARS S.A
Punktów
7
Przydała by się opcja własnych stanów magazynowych . Sporo leży filtrów i oleju i jak się czegoś szuka to fajnie by było widzieć ze coś się ma u siebie ...
Proszę o więcej szczegółów. Czy chodzi o to, żeby w programie IC_Katalog widzieć stan z Pańskiego programu magazynowego? To jest dość problematyczne, bo wymagałoby napisania przez programistę czegoś w rodzaju pluginu pobierającego dane z programu magazynowego. Poza tym - w jaki sposób części miałyby być identyfikowane? Jeśli po indeksie IC to OK. Ale co jeśli ten sam towar kupiony u innego dostawcy ma inny indeks?

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2831
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Chyba bardziej chodzi o to aby samemu ręcznie wklepywać co się ma na warsztacie, ewentualnie dodatkowa pozycja na lokalizację gdzie danej części szukać, to mogłoby być przydatne nawet u mnie.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Jeszcze podgląd czy daną część ma warsztat w pobliżu - nieraz zabraknie jakiegoś simeringu czy innej pierdoły po godzinach otwarcia ic...

PEPER

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
ŚLĄSK
a ja chcę logo z Jednorożcem, normalnie koncert życzeń......

Do góry Bottom