Pietrek
SuperMechanior
dokładnie to samo. nie daj boże poszukać fakur, albo historię ostatnich zamówień, zawiesza się jak diabli
Trzeba czekać i czekać i czekać, a co do korzystania ze skanera dowodu to musi być dobrej firmy kamera zewnętrzna HD, kamera w laptopie nawet w HD nie ogarnie
Zobaczcie Państwo działanie IC_Katalog ONLINE na starym komputerze z WINDOWS XP, procesorze 1,86Ghz i zaledwie 2GB RAM - na końcu jest podgląd okna SYSTEM... Taki komputer służy testom przed wypuszczeniem nowej wersji programu.
Link do filmu:
Film z 29.06.2016. Sprawdźcie sobie sami, jak IC_Katalog ONLINE szybko działa....
Dodam, że komputer, na którym prezentowana jest poniższa prędkość działania IC_Katalogu ONLINE jest sprzętem, na którym zawsze testowany jest IC_Katalog ONLINE przed wypuszczeniem nowej wersji...
Oczywiście, dochodzą do nas czasami informacje, że program działa wolno. Podobna zresztą sytuacja była wczoraj, gdy jeden z klientów napisał zgłoszenie, aby nie wyłączać starego IC Katalogu, bo nowy chodzi wolno.
Po połączeniu się przez Teamviewer poprosiliśmy użytkownika, aby pokazał nam miejsca, gdzie program chodzi wolno... Okazało się, że po kilkunastu minutach i praktycznie większości przeklikanych okien klient przyznał, że ostatni raz działał na programie IC_Katalog ONLINE parę miesięcy temu i jest zdziwiony, jak "zadziwiająco szybko to działa"
Jeśli ktoś ma dziś sytuację, że program wolno działa, zachęcamy do skontaktowania się pod mailem: katalog@intercars.eu Osoby z działu helpdesk sprawdzą sytuację.
Prosimy o informacje, czy podobny problem występuje także na wersji INSIDER:Zgadzam się, że po odpaleniu katalogu chodzi on ładnie i szybko aczkolwiek w momencie jak mam go odpalonego w tle przez 10 godzin na laptopie roboczym o specyfikacji: Windows 7, 2x2,3GHz oraz 4GB ramu to po kilku godzinach odczuwam wyraźny spadek wydajności pracy zarówno w katalogu jak i pozostałych programach - mam tutaj na myśli przeglądarkę internetową. Nie znam szczegółów dlaczego tak się dzieje, natomiast jestem w 100% przekonany, że spadek ten jest spowodowany IC_Katalogiem Online ponieważ użytkuje go od około tygodnia i dokładnie w momencie jak zacząłem go użytkować to zaczęły się te problemy z wydajnością.
W dniu wczorajszym dla testów dodatkowo uruchomiłem na komputerze domowym, który chodzi na W7, 4x3GHz, 8GB ramu IC_katalog online i zostawiłem go włączony, nikt w tym czasie nie użytkował komputera - po powrocie do domu nie poznałem swojego komputera, zazwyczaj zrywny i żwawy przeistoczył się raczej w poczwarkę. Restart systemu przywrócił mu dawną sprawność i tutaj kolejna zależność zauważona także na roboczym laptopie - samo wyłączenie programu IC_katalog nie "odmula" komputera, w momencie jak piszę tego posta IC_katalog jest wyłączony od około godziny a komputer wyraźnie zamulony, dopiero jak go zrestartuję to odzyska moc.
Tak jak pisałem powyżej, jestem w 100% przekonany, że problemy z wydajnością spowodowane są pracą IC_katalog, przyznaję rację, że tak jak na filmiku po uruchomieniu katalog chodzi bardzo ładnie, dopiero praca na komputerze i katalogu powoduje stały spadek wydajności całego systemu.
Jeszcze jedna być może istotna kwestia - na obydwu testowanych przeze mnie komputerach jest zainstalowany system x64 - może w tym kierunku należy poszukać problemu?
Insider to po prostu nazwa wersji beta, którą wydajemy kilka dni przed wersją produkcyjną.Pobrałem i testuje, a z ciekawości jeszcze spytam - co to za wersja ta Insider, czym się różni, co testujecie?
Jest aktualizowana. Możne jej normalnie używać i równolegle mieć wersję produkcyjną zainstalowaną w razie draki.Narazie testuję od rana tę wersję insider i faktycznie jest moim zdaniem znaczna poprawa, puki co nic nie muli.
Swoją drogą czy wersja insider jest również aktualizowana czy muszę wrócić do wersji głównej jak zostanie wydana nowa aktualizacja?