• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy IC Katalog wasze zdanie

dobolsgarage

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
74
Miasto
Poznań
pl-pl.facebook.com
Wiaruchna a ja mam pytanie z innej beczki.
Bardzo dawno nie zamawiałem nic przez program (jakoś bliżej miałem do oddziału)
Odpowiedzcie proszę na przykładzie tarczy hamulcowych
C3W034ABE
W opisie jest podana ilość w opakowaniu 2szt.
Cena jest podana za szt czy za kpl

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Niektóre tarcze są w komplecie i cena jest za komplet

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Najlepiej zadzwon zapytaj bo to tarcze ABE sa. Koledzy jak realizujecie zakupy na paragon w IC? Czy wogole nie kupujecie juz na paragon tylko na FVAT?

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
inaczej w naszym pięnym kraju się nie da niestety. Kiedy klient sobie życzy może oczywiście dostać fakturę np. za naprawę auta firmowego, a indywidualni paragony

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Ale czy według nowych przepisów z niczym to nie koliduje?.A stany magazynowe?Ile np taki filtr można trzymać i nie wystawiać na niego kwitu?

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2825
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Wszystko fajnie ale moglibyście popracować nad optymalizacją, cały czas walczę z wolnym działaniem po dłuższym użytkowaniu programu, jak wyłączę go to komputer odzyskuje moc, potem włączę program ponownie, chwilę jest dobrze i zamuła i tak codziennie przez 10 godzin. Mało komfortowo.

Programiści Inter Cars S.A.

OFICJALNY PROFIL
INTER CARS S.A
Punktów
7
Wszystko fajnie ale moglibyście popracować nad optymalizacją, cały czas walczę z wolnym działaniem po dłuższym użytkowaniu programu, jak wyłączę go to komputer odzyskuje moc, potem włączę program ponownie, chwilę jest dobrze i zamuła i tak codziennie przez 10 godzin. Mało komfortowo.
Chętnie byśmy to zobaczyli. Proszę napisać na adres: katalog@intercars.eu i się skontaktujemy.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Do programistów ....
Świetna sprawą byłoby dodanie modułu wystawiania faktur do wyceny i tworzenie bazy klientów . warto byłoby dodać jakiś moduł przechowalni i czytnika axtec . co do wyglądu i estetyki katalogu to raczej nie trzeba nic zmieniać. popatrzcie na warsztat24 ...
W warsztat 24 nie ma czasów napraw a w ic katalogu mając to wszystko praktycznie szlo by z automatu ... niekoniecznie za darmo , może warto dogadać się z ludźmi z wsrsztst24 i wstawić to do ic katalogu . to byłaby bomba
I za powiadomienia sms można zrobić na koniec miesiąca fv.
To by rozwaliło system ...
Wiem ze macie ta swoją SOWE program i to co pisze to raczej nie do przebicia ....

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2825
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Do programistów ....
Świetna sprawą byłoby dodanie modułu wystawiania faktur do wyceny i tworzenie bazy klientów . warto byłoby dodać jakiś moduł przechowalni i czytnika axtec . co do wyglądu i estetyki katalogu to raczej nie trzeba nic zmieniać. popatrzcie na warsztat24 ...
W warsztat 24 nie ma czasów napraw a w ic katalogu mając to wszystko praktycznie szlo by z automatu ... niekoniecznie za darmo , może warto dogadać się z ludźmi z wsrsztst24 i wstawić to do ic katalogu . to byłaby bomba
http://www.e-sowa.com/

Programiści Inter Cars S.A.

OFICJALNY PROFIL
INTER CARS S.A
Punktów
7
Wiaruchna a ja mam pytanie z innej beczki.
Bardzo dawno nie zamawiałem nic przez program (jakoś bliżej miałem do oddziału)
Odpowiedzcie proszę na przykładzie tarczy hamulcowych
C3W034ABE
W opisie jest podana ilość w opakowaniu 2szt.
Cena jest podana za szt czy za kpl
Można to zobaczyć opis z prawej strony. Przykład powyższy to sztuka, załączony obrazek pokazuje jak to wygląda w przypadku kompletu Ferrodo.

Załączniki

• Sztuka.PNG
    Sztuka.PNG
    23,2 KB · Wyświetleń: 19
  • Komplet.PNG
    Komplet.PNG
    24,8 KB · Wyświetleń: 20

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
a ja mam pytanie co do aplikacji ? kiedyś była mowa że coś myślicie zrobić?
co do działania programu to u mnie nie jest źle bo z tego co widzę to są problemy na dobrych komputerach, ja mam toshibe 6 letnią 4gb ram procek intel 2 x 2.0. Po odpaleniu programu trzeba dać mu około minute na logowanie automatyczne i później już działa płynnie. Piszę to bo jakiś miesiąc temu był u mnie gość z inter team zainstalował mi ich program i porażka. myśli dużo dłużej często jest brak odpowiedzi i trzeba czekać. Druga sprawa to zdjęcia są tam bardzo słabej jakości. Jednak w IC są dużo lepsze. Dodam też że programy mam na tym samy komputerze. Ja z programu IC jestem zadowolony.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2825
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Odświeżając temat chciałem tylko napisać, że od czasu napisania ostatniej wiadomości w tym temacie IC_katalog działa znakomicie, żadnych zamuleń, żadnych zawieszeń programu, ogólnie jestem bardzo zadowolony, a korzystając z okazji chciałbym zasugerować wprowadzenie możliwości wyszukiwania części po numerze nadwozia, ostatnimi czasy takie rozwiązanie wprowadził m.in Gordon.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
i brakuje okna ostatnio przeglądanego auta. wielokrotnie na warsztacie ay 3-4 auta rozebrane i każdorazowo trzeba wyszperać swój pojazd bo kolega przed chwilą szperał coś do swojego. Coś jak w haynes pro w zakładce ostatnio wyszukiwane....hmm??

Do góry Bottom