• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy Launch x431 EURO wersja 2025

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
1. Decyduje to ze w ogóle z czymś takim do mnie napisałeś na priv skoro ja wydziałem to ogłoszenie .
3. To był mój pierwszy raz kiedy oryginalny sprzęt odstawił taki numer . Za pieszym podejściem myślałem ze ja cos wchrzaniłem , za drugim podejściem coś mi nie pasowało , a trzecie to było warunki kontrolowane by się upewnić ze to problem po stronie oprogramowania od forda .
4. Pełny dotop jak aso ma tyko konto stworzone dla aso z wysłaną i dopisana głowica do niego przez stelantis . Konta niezależne czyli aftermarket nie ma pełnej funkcjonalności jak konto aso i tu głowicę możesz sobie sam dopisać do konta po zarejestrowaniu jako warsztat niezależny .
A osoba która kupiła odebrała osobiście , dostała loginy i hasła oraz podpięty mail do odzyskiwania hasła oraz krótkie szkolenie . Jak będzie chciała się ujawnić to się sama ujawni . A cenę za dostęp nie ustalam ja tylko moja wtyka w sao indywidualnie .

Ostatnia edycja:

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
1. Decyduje to ze w ogóle z czymś takim do mnie napisałeś na priv skoro ja wydziałem to ogłoszenie .
3. To był mój pierwszy raz kiedy oryginalny sprzęt odstawił taki numer . Za pieszym podejściem myślałem ze ja cos wchrzaniłem , za drugim podejściem coś mi nie pasowało , a trzecie to było warunki kontrolowane by się upewnić ze to problem po stronie oprogramowania od forda .
4. Pełny dotop jak aso ma tyko konto stworzone dla aso z wysłaną i dopisana głowica do niego przez stelantis . Konta niezależne czyli aftermarket nie ma pełnej funkcjonalności jak konto aso i tu głowicę możesz sobie sam dopisać do konta po zarejestrowaniu jako warsztat niezależny .
A osoba która kupiła odebrała osobiście , dostała loginy i hasła oraz podpięty mail do odzyskiwania hasła oraz krótkie szkolenie . Jak będzie chciała się ujawnić to się sama ujawni . A cenę za dostęp nie ustalam ja tylko moja wtyka w sao indywidualnie .
1 znowu nie na temat ty ogłoszenia nie dałeś inny użytkownik je dawał. Jeszcze raz gratuluje expełcie przez ł
3 to 3 sterowniki pod rzad czy dwa czy kazdy z osobna bo sie motasz w zeznaniach. Co do tej twojej głowicy wychodzi tak jak podejrzewałem funkcjonuje jako passthru z kontem oem dla niezależnych serwisów czyli to samo jak G-scan3 od 2019 roku czy autel 608, czy inne urządzenie po j2534.
o jakich dokładnie loginach piszesz? na jakiej stronie dla niezależnych warsztatów, service czy już po migracji zgrupą np dodge stelansis?
i jak w tym wypadku wypada te twoje rozliczenie, bo przeciez nie znasz abonamentu, pozerstwo obligatoryjne z twojej strony.
Ustal jakąś wersje ale jedną!!!!

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
1. Tak nie ja dawałem ogłoszenie tylko ktoś inny i zapytałem z ciekawości dlaczego sprzedaje , on odpisał mi ze go zmienia na zenit a ty na priva chelpiąc się "patrz sprzedaje bo launch jest gorszy" . Możesz pisać sobie co chcesz , ale obiektywnie patrząc z boku wyglądało to w twoim wydaniu słabo . Chciałeś mi tym jakoś dobiec ?? Każdy ma swoje opinie , doświadczenia i z nie każdą wypowiedzią czyjaś musimy sie gadać . A nie którzy pod chodzą do tego ... hmm ... jak w filmie "Sami swoi" - Sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie . Jak ktoś inny to czyta - ludzie więcej luzu . Wystarczy ze pis i po nas polaryzują .
3. Teoretycznie 3 sterowniki , jeden był w samochodzie klienta a dwa to były moje prywatne/warsztatowe ., które trzymam na tzw. podmiankę .
4. To jest dedykowana głowica firmy mopar która w środku jest jak mikro-komputer wykonawczy z pamięcią buforową 16 GB . Dlatego tylko ta głowica obsługuje wszystkie funkcje ASO oraz inżynieryjne ( w polsce te uprawnienia ma tylko serwis z Krakowa ] .
W przydatku konta aftermarket możesz sobie dopisać nawet głowicę np od launch passthru ale ten typ konta ma ograniczenia i część bardzo przydatnych funkcji nie działa np wymuszony flash sterowników .
Masz oddzielny login dla pojazdów na fca europa odzielny na fca usa oraz odzielny na samochody psa . Na ten moment jeszcze niema jednego loginu na cały koncern stelantis .
To nie żadne pozerstwo . Mam kontakt z 3 a obecnie z 4 osobami które maja sprzęt i konto z tego samego źródła o tej samej funkcjonalności ale każda płaci inna kwotę raz w roku . Nie wiem dlaczego tak jest , nie ja to ustalam .

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Wracjąc do tematu launcha x431 pro 5, to na ali moge łyknac za 3 koła, podobno dzialaja ale... w hurtowni mam promke na autel ds900bt no i sie zastanawiam kasa prawie ta sama, z hurtowni bede mial ori jak by nie patrzec a nie ryza chociaz ui tak launch jes produkwoany w chinach, no ale zawsze to inaczej. Jak wypada autel ? macie jakies doswiadczenia ? Ja na launcha x431 euro 4 nie narzekalem przez 5 lat.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
@GSS-Daniel jak na ali kupisz wersje na rynek ue (masz do wyboru EU oraz global ) to paczka przyjdzie z centrali launch z Niemiec .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Dziś miałem możliwość porozmawiać z szkoleniowcem z centrali launch europe-polska i dopytać się pozycje w pakiecie srebrnym i złotym czyli "Online function" . W skład wchodzą kodowania online , pobieranie plików konfiguracji online oraz pliki flash dla nie których sterowników (lista cały czas się powiększa) . Dowiedziałem tez się ze najczęściej jest kupowany pakiet srebrny .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
@Bobodia. g Podziękowania unii europejskiej za to by naprawiać samochody po 2019 trzeba opłacać abonament za kilka tysięcy zł .

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
juz polacy nie kupuja audi i vw
hundaye kia toyoty bejingi i wszystko zolte z europy to dacia i skoda

johnny100

Gaduła
Punktów
16
Możecie mnie wytłumaczyć o co chodzi z tym sgw? Nie jak działa, tylko np kupię lauch z aledrogo z obsługą sgw ,to połączę sie z autem 2025 czy dodatkowo musze zapłacić chińczykowi za dostęp ? A czy jak kupię najnowszy model euro -cośtam to wtedy nie musze płacić nic w ramach np . dwu letnich aktualizacji?

matus1014

SuperMechanior
Punktów
195
Możecie mnie wytłumaczyć o co chodzi z tym sgw? Nie jak działa, tylko np kupię lauch z aledrogo z obsługą sgw ,to połączę sie z autem 2025 czy dodatkowo musze zapłacić chińczykowi za dostęp ? A czy jak kupię najnowszy model euro -cośtam to wtedy nie musze płacić nic w ramach np . dwu letnich aktualizacji?
Wszystko zależy które masz urzadzenie euro turbo 2 z tego co pamiętam na sgw w cenie na dwa lata.

Załączniki

• IMG-20251209-WA0002(1).jpg
    IMG-20251209-WA0002(1).jpg
    171,7 KB · Wyświetleń: 8

johnny100

Gaduła
Punktów
16
Wszystko zależy które masz urzadzenie euro turbo 2 z tego co pamiętam na sgw w cenie na dwa lata.
A zobacz to:

Czy jako zwykły użytkownik połączę się tym z np grand cheroke 2023? A jak tak,to rozumirem że po dwóch latach będę musiał zapłacić już tak?

matus1014

SuperMechanior
Punktów
195
A zobacz to:

Czy jako zwykły użytkownik połączę się tym z np grand cheroke 2023? A jak tak,to rozumirem że po dwóch latach będę musiał zapłacić już tak?
Masz napisane jak byk.
Sgw fca i renault.
Grupy VW nie zrobisz trzeba dokupić .
Po dwóch latach becelujesz jak chcesz podpiąć grupę fiata .
Jak do samej grupy fiata sgw to mogę pomóc z tanszym testerem też na Fv.
Za połowę tej kwoty.

Załączniki

• Screenshot_2026-01-04-21-36-39-418_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2026-01-04-21-36-39-418_com.android.chrome.jpg
    650,8 KB · Wyświetleń: 8

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
@johnny100 Jedynie wersja euro 2025 ma sgw w cenie . Do wszystkich pozostałych modeli musisz dopłaci i płacisz nie chińczykowi ale niemieckiemu oddziałowi launch .
Musisz mieć aktywny podstawowy pakiet diagnostyczny plus dokupić pakiet sgw czyli dwa abonamenty .
@Bobodia. g Mam dla ciebie złe wieści . Od tego roku każdy nowo wprowadzany model samochodu do sprzedaży na terenie Europy musi mieć sgw , ogm oraz cafe , dotyczy to nawet chińskich samochodów .
@matus1014 To jest nie aktualny screen . Obecnie jest jest tylko jedne pakiet za 1160$ gdzie masz sgw dla grupy fca , renault/nissan , vag , mercedes , a w tym roku dojdą kolejne .

Ostatnia edycja:

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
tzn ze jak kupie formentora z2025 roku to nie podlacze go zeby errory sprawdzic czy co?

Do góry Bottom