toomii76
toomi
Dokładnie. Chłopi pańszczyźniani mieli o wiele łatwiej niż my.
Opłaty za mieszkanie? Pisałeś że pracujesz u kogoś.Ja co miesiąc muszę mieć min. 1500 pln, i nie mówię tu o pensji- tylko o opłatach, a taki garażowiec to se ustuka 200 zł dniówki i zadowolony... i ma wywalone...
opłaty za mieszkanie to płacę ze swojej pensji... tak pracuję u kogoś- co nie zmienia faktu, że muszę zapracować na zus, us, nfz... i jeszcze na swoją pensję...i nie mówię tu o takich kosztach jak czynsze za warsztat, media, itp...Opłaty za mieszkanie? Pisałeś że pracujesz u kogoś.
SuperTak pawcar, tylko, że tych cwaniaków trochę się za dużo zrobiło...a ja nie mam zamiaru na żadnego pracować...
opłaty za mieszkanie to płacę ze swojej pensji... tak pracuję u kogoś- co nie zmienia faktu, że muszę zapracować na zus, us, nfz... i jeszcze na swoją pensję...i nie mówię tu o takich kosztach jak czynsze za warsztat, media, itp...

To, że nie prowadzę działalności, to nie oznacza, że mnie nie dotyczą różne idiotyczne pomysły baranów z rządu...Najpierw otwórz swoją działalność a potem wypowiadaj się na temat jej prowadzenia.
jestem bardzo ciekaw...Oczywiście, że bezpośrednio... taki przykładzik : zatrudniasz mnie u siebie w warsztacie jako mechanika, na umowę o pracę na kwotę 3000 na łapę... bo wyliczyłeś, że ja pracując 160 h/miesiąc zarobię na tym stanowisku min. 3000+ 1950(zusy, srusy, podatki, itp.)+ twój zarobek jaki tam sobie wymyśliłeś- czyli załóżmy 3000 netto= 7950 złotych...a ja mam to w d... i kładę lachę i wyciągam załóżmy miesięcznie 3500... rozumiem, że nie widzisz problemu i nadal mnie zatrudniasz, wypłacając mi co miesiąc 3000 na łapę + plus uzupełniając mi 1450 złotych (zusy, srusy, podatki, itp.) ze swojej kieszeni...jeżeli tak to jesteś najzajebistrzym pracodawcą na ziemi i mogę zacząć pracę u ciebie już od poniedziałku 01.01. 2020 roku...Dotyczy ale pośrednio.

No ja go zmęczyłem całego...gniot niech ich ch...Oglądam właśnie pierwszy raz Pitbull niebezpieczne kobiety. 5 min i daje spokój. ojp.
ja też nie wiem, bo u mnie w firmie takimi sprawami zajmuje się księgowa- za to ma płacone... i przychodzi tylko i mówi co mamy zrobić, aby było ok... ona ma się znać na przepisach, a ja mam się znać na naprawie samochodów i to wszystkim odpowiada...
Najniższą będziesz miał zawsze.Oczywiście, że.....

No ja go zmęczyłem całego

Może to coś ci pomoże:WooDoo z księgową jestem umówiony na poniedziałek i to ostani dzień w tym roku na załatwienie czegokolwiek. Obawiam się, że nie wyrobię się w czasie. Wszystko na ostatnią chwilę
Prowadzę działalność od połowy listopada 2019 i póki co zebrałem 30kg złomu i 15 litrów oleju. Nikt jeszcze nic ode mnie nie odbierał i podejrzewam, że takiej ilości póki co nikt nie odbierze. Trochę jestem jeszcze ciemny w przepisach. Po olej mam gościa, który przyjedzie, odbierze i wystawi kwit. A czy złom mogę oddać do skupu osobiście i wziąć za na to papier że złomu i to wystarczy?Jeśli prowadziłeś działalność np. w 2019 roku powinieneś prowadzić ewidencję odpadów. Od 2020 roku to samo masz robić za pośrednictwem bazy BDO. Żeby móc się do niej dostać i wystawić elektroniczną kartę przekazania odpadów musisz się najpierw zarejestrować. Skoro prowadzisz warsztat to musisz wybrać wariant "rejestracji na wniosek" o wpis do Rejestru. Wniosek należy złożyć do marszałka województwa właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę podmiotu. Marszałek województwa, dokonując wpisu do rejestru, nadaje podmiotowi indywidualny numer rejestrowy BDO i zawiadamia o tym przedsiębiorcę. Marszałek województwa dokonuje wpisu do rejestru na wniosek podmiotu, po stwierdzeniu, że wniosek nie zawiera braków formalnych, nie później niż w terminie 30 dni od dnia otrzymania wniosku. Wniosek rejestrowy/aktualizacyjny/o wykreślenie możesz złożyć:
- osobiście w urzędzie marszałkowskim właściwym dla siedziby firmy lub miejsca zamieszkania
- wysyłając pocztą na adres urzędu marszałkowskiego właściwego dla siedziby firmy lub miejsca zamieszkania
- za pomocą e-maila, jeśli jest opatrzony kwalifikowanym podpisem elektronicznym,
- przez platformę ePUAP
Na stronie ministerstwa jest baza wiedzy o BDO, pod tym adresem:
https://bdo.mos.gov.pl/baza-wiedzy
Chyba musi to być taki sam specjalny złomiarz co ci wystawi kwit jak ten typ od oleju... bo nie każdy złom ci taki wystawi...A czy złom mogę oddać do skupu osobiście i wziąć za na to papier że złomu i to wystarczy?