• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Roczne sprawozdanie o odpadach, jak wypełnić?

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Witam. W związku z zamknięciem DG muszę również złożyć roczne sprawozdanie o odpadach za 2018r i złożyć wniosek o usunięcie z rejestru BDO(oczywiscie za opłatą 10zł).
Czy ktoś byłby w stanie podesłać dokument tego sprawozdania i mniej więcej podpowiedzieć co trzeba wypełnić bo będę to robił pierwszy raz a mam na to chyba 2 tyg od dzisiaj.
Dzwoniłem do pani z urzędu marszałkowskiego, miała mi wysłać dokumenty i instrukcje ale ostatecznie nic od niej nie dostałem i jakoś się jej z tym nie pali.
Aktualnie jedyne co mam w ręce to kartę przekazania odpadów. I co dalej?

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Krzysiu przejdź się do tej pani i poproś osobiście i nie wychodź z Urzędu dopóki nie dostaniesz rzeczonej instrukcji.

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Mam tam trochę ciężki dojazd i myślałem że się obejdzie, papiery do BDO wysłałem im pocztą, ale chyba faktycznie muszę się osobiście pojawić. W ZUSie byłem wczoraj to się okazało że za szybko przyjechałem bo nie mieli jeszcze informacji że w swoim urzędzie zamknąłem działalność :)

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Jeśli to nie tajemnica dlaczego zdecydowałeś sie na zamknięcie działalności? Wejscie na duży Zus?

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Bardziej kwestie organizacyjne z moim pracodawcą. Chodź nie ukrywam od wejścia na duży ZUS to pieniądze z tego też nędzne się zrobiły.

Do góry Bottom