• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Żółte Blachy - Pojazd Zabytkowy

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Haha. No to macie problem. Ja właściwie kieruję się zdrowym rozsądkiem i nikogo nie powiadamiam. Po prostu utrzymuję auto w stanie nie pogorszonym z tendencją wzrostową.....

jhosef

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Gdańsk
Takie mam pytanie...

Czy można wprowadzać zmiany w pojeździe zabytkowym?

Mam problem z dostępnością koła pasowego do jednego ze swoich trupów. Rozwulkanizowało się zupełnie i dwie masy kręcą się wobec siebie luźno.
Koło niedostępne. Znalazłem dwie używki na łebeju, najbliżej na Litwie, drugie chyba USA.

Mogę kupić koło do samochodu z klimatyzacją, nowy oryginał. Cena do przełknięcia - 500 zł niecałe. Jednak nie wiedzą jaka jest różnica oraz czy będzie pasować do samochodu bez klimy.

Czy w takim wypadku mógłbym założyć oryginalną klimatyzację do samochodu aby uzupełnić brak koła do wersji bez?
Zmian konstrukcyjnych w zasadzie nie ma.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Możesz silnik zmienić jeśli potrzeba. Wnosi on około 10% udziału do oryginalności auta. Jeśli chodzi o koło pasowe to jeśli jesteś purystą to możesz stoczyć bieżnię pod pasek klimy jeśli oczywiście się da;]. W starych audi koła pasowe wszystkie były takie same kwestia ile wykorzystanych było bieżni.

jhosef

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Gdańsk
Najgorsze, że nie wiem czym on się różni. Będę w VW Classic Parts za jakieś dwa tygodnie to zobaczę na żywo. Mają na stanie.
Bez niego jestem w 4 literach.

Do góry Bottom