• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odpowietrzanie hamulców, mało płynu

pawel3200

Uczestnik
Punktów
0
Cześć. Robiłem hamulce tył w VW polo 86c (classic). Po wymianie cylinderków, szczęk, nowe zestawy montażowe za żadne skarby nie można odpowietrzyć układu. Zaczynam od prawego tylnego koła, lewe tylne i przód. Przy pierwszym kole trzeba naprawdę dużo się napompować pedałem aby poleciał płyn z odpowietrznika, z prawego idzie normalnie i po chwili nie ma tam powietrza. Prawe koło cały czas jest zapowietrzone. Przy kilkukrotnym naciśnięciu pedału hamulca z odpowietrznika poleci bardzo mała ilość płynu. Odkręcałem przewód od cylinderka i z niego wogóle nie leci płyn, natomiast przy naciskaniu idzie bardzo mało (pedał cały czas miękki, lecz podczas odpowietrzania lewego koła twardnieje, lecz w prawym nadal nie ma prawie hamulców, po odkręceniu odpowietrznika w tym kole pedał bwpada w podłogę i nie ma wogóle hamulców). Czy to może być wina niedrożnego przewodu elastycznego czy raczej pompa do wymiany?

Do góry Bottom