• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ogumienie a układ kierowniczy

LPieczarro

Początkujący
Punktów
0
Proszę o pomoc potrzebuje odpowiedzi na pytanie:
Wymień przykłady nieprawidłowego zużywania się ogumienia spowodowane nieprawidłowym działaniem układu kierowniczego i podaj ich przyczynę.
z góry bardzo dziękuje :)

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
hehehe... lekcje online :) Drążek kierowniczy - luzy bo ma najechane ponad 300 000km i jest jeszcze oryginalny pierwszego montażu :D

LPieczarro

Początkujący
Punktów
0
Dziękuje a oprócz drążka kierowniczego może być coś jeszcze?

lajbuś 4

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Bydgodzcz
Kolego moim zdaniem podszedłbym do tematu bardzo poważnie i podjechał bym na stację kontroli pojazdów lub na poważny warsztat samochodowy w celu sprawdzenia układu kierowniczego to nr1 nr1 to układ przedniego zawieszenia to nie tylko wedle zużycia opon ale własnego bezpieczeństwa jak i innych użytkowników ruchu .Cena naprawy płus część to w granicach 1000 zł a życie twoje i innych na pewno więcej cenisz .A część nie musisz brać z najwyższej półki ,lecz średnia na 3-4 latka starcza w zależności od ilości przejeżdżanych km i techniki jazdy
Automatyczne połączenie postów:

Proszę o pomoc potrzebuje odpowiedzi na pytanie:
Wymień przykłady nieprawidłowego zużywania się ogumienia spowodowane nieprawidłowym działaniem układu kierowniczego i podaj ich przyczynę.
z góry bardzo dziękuje :)

Kolego moim zdaniem podszedłbym do tematu bardzo poważnie i podjechał bym na stację kontroli pojazdów lub na poważny warsztat samochodowy w celu sprawdzenia układu kierowniczego to nr1 nr1 to układ przedniego zawieszenia to nie tylko wedle zużycia opon ale własnego bezpieczeństwa jak i innych użytkowników ruchu .Cena naprawy płus część to w granicach 1000 zł a życie twoje i innych na pewno więcej cenisz .A część nie musisz brać z najwyższej półki ,lecz średnia na 3-4 latka starcza w zależności od ilości przejeżdżanych km i techniki jazdy
Kolego w zamian drugiej 1 powinna być 2

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Kolego lajbuś 4 samo pytanie kolegi LPieczarro sprowadza się do czasów nauki hybrydowej (bynajmniej ja tak odczytałem) a Ty dajesz Mu lekcje cen i napraw ??
Może ja czegoś nie zrozumiałem ?
Do temat : sam układ sam w sobie może być wadliwy ?
Oczywiście nie podaję przyczyn bo nie ja piszę ten projekt ? :D

Do góry Bottom