Zgadzam się z Tobą że to już po Valvoline, Max life i teraz All Climate jest na I i II bazie olejowej, dodatkowo ma w sobie olej z recyklingu. Nie posiadają żadnych certyfikatów i aprobat. Syn Power jest na III bazie olejowej i powinno być na nim HC a nie pełen syntetyk. Kolejny produkt na polskim który cudownie potaniał. Pisałem już gdzieś że w moim regionie przy -18 st zamarzał 5w/40 i kupiony był od oficjalnego dystrybutora!Valvolina w czerwonych i niebieskich butelkach jest robiona ze starych olejów
przepuszczonych przez wirówki.
Tylko w srebrnych butelkach nadaje się do silników.
Mam takie doświadczenia, można się z tym zgodzić albo nie.

No to który olej lać ? Wlałem Valvoline max life i jak pisałem inaczej chodził a i tak oleje przechodzą recycling i sa dodawane wszędzie ?[/QU
Zastanawiasz się na czym polega Max Life? To olej który jest robiony na mineralnym oleju ( od niedawna przedtem był HC) plus dodatki uszczelniające które mają zadanie właśnie wyciszyć silnik i tak pewnie się dzieje. Dobry olej to według mnie przynajmniej baza HC w 60/80% idealnie jeśli jest dodatkowo baza Pao. W Valvoline tylko Syn Power ma bazy HC.
Recykling nie jest w każdym produkcie a w Valvoline od 5% jest recyklingu.
Zapomniałem dodać że są to dane z działu technicznego Valvoline.

Proste, tym lejesz co pijesz...juz sam nie wiem co lac