• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Oleje z allegro

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
A że co z nim, bo ja już zrobiłem na nim 150000 i mam nabite już 300000

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Oleje tylko sprawdzone i z zaufanych hurtowni.Czesci zresztą też bo pełno śmiecia teraz na rynku.Nieraz dostaje opcje kupienia beczki wynalazku za połowę tego co normalnie płacę.Chetni na tanią wymianę oczywiście by byli ale nie chce mieć później problemów

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
673
Miasto
WLKP
:)Najlepszy jest z pierwszego tłoczenia

• Lubię to!
Punktów: MTM

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
:)Najlepszy jest z pierwszego tłoczenia
Rozpuszczony smalec robi robotę... Dobrze uszczelnia :D a po zlaniu to nawet frytki idzie usmażyć - tylko opiłki metalu czasem wchodzą w zęby :D
Acha i trzeba uważać na skwarki, żeby nie zapchały magistrali olejowej. Dlatego przed zalaniem polecam przepuścić przez sito... :D

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Ja kupuję Valvoline bezpośrednio od dystrybutora, także na 100% jest oryginał. Liqui Moly biorę z hurtowni, bo mniejsze ilości tego idą. Inne oleje leję tylko w 2 przypdakach: jak klient sobie tego zażyczy lub przyjedzie ze swoim olejem.

Ktoś pisał, że klient mu przywiózł w bańce po płynie... jak dla mnie to może nawet w woreczku przywieźć (tak jak mleko kiedyś było), jego sprawa :)

Muniek

Początkujący
Punktów
0
Nie no, nie porwałbym się na coś takiego. Olej jak kupuję to albo na stacji albo w sklepie motoryzacyjnym, Shella używam a teraz na wymieniłem na Helix Ultra 0W-40, zimą zawsze wlewam te najrzadsze. W tych olejach jest niski współczynnik odparowania więc nie ma olejowych ubytków i nie trzeba dolewać.

majstrujeprzymechanice

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Warszawa
bit.ly
Ja zawsze patrze na cenę. Jak przychodzi do mnie taki olej patrze jaka jest konsystencja i dopiero wtedy zalewam. Raz kupiłem w hurtowni olej i poszły mi panewki w motocyklu(Suzuki Bandit 600N). To samo uważajcie z filtrami. Kupiłem K&N i mi się rozczelnił podczas jazdy motocyklem... A zapłaciłem więcej bo myślałem, że warto.

Tak jak Mikidz piszę. Valvoline jest naprawdę bardzo dobrym olejem silnikowym.

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
A masz pewność ,ze panewki poszły w motocyklu od tego właśnie oleju i gdybyś zalał inny to awaria by nie wystąpiła ?

Patrząc na ceny stacji paliw to czy przypadkiem one nie mają mega marży na oleje ? Ostatnio chciałem hipola litr kupić i się przeraziłem bo chcieli 40zł

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Ja kupowałem z hurtowni na allegro, dostałem fakturę, data oleju w porządku, bańki zaplombowane. Czasem są dobre rabaty.

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Trudno stwierdzić czy olej się podrabia opakowaniowo. O przemycanej lewej wódzie czy papierosach mówią w TV, ubrania podrabiane czasem też wykryją ale o wykryciach tirów fałszywego castrola nigdy nie słyszałem ( chyba brak akcyzy to dużo mniejsze zainteresowanie rządu)
a faktura o niczym nie świadczy

Do góry Bottom