• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

OP-COM 08/10 PL

arni_poznań

Grupa Wsparcia Technicznego
Dołączył
29.11.2010
Postów
10964
Punktów
1980
Wiek
38
Miasto
PZ
A ja nigdzie nie zapraszam, ale śmieszne jest takie podejście...
Trzeba nauczyć się jednej złotej rady wuja Toma...
Nie inwestujesz = nie zarabiasz...

Niestety albo i stety, żyjemy w czasach, gdzie pieniądz robi pieniądz - niekoniecznie tyczy się to tego programu ale niestety takie są realia...
Jak się naprawia pojazdy samochodowe to trzeba mieć narzędzia, minęły czasy malucha, żeby nie popełnić skuchy trzeba używać dobrych narzędzi :)
 

MTM

Grupa Wsparcia Technicznego
Dołączył
11.08.2014
Postów
4121
Punktów
865
Miasto
z charakterem
Arni, tylko, że jak patrze na co niektórych tutaj, to mam wrażenie, że zestawem TOPEX z castoramy i kanałem chcą zwojować świat.
A do diagnozy to najlepiej VAG KKL za 50 zł i po pierwszym kliencie się zwróci...
A to nie działa tak.
Szanujmy się, szanujmy nasz czas i pieniądze które trzeba było ciężko zarobić żeby sprzęt zakupić.

Ale najlepszy w tym wszystkim jest taki mały drobny szkopuł...

Co jak błędów nie ma i coś nie działa? :D

To za to właśnie nam płacą... ZA WIEDZĘ...
 

Moriss

SuperMechanior
Dołączył
18.09.2013
Postów
186
Punktów
7
Wiek
34
Miasto
Lublin
Arni, tylko, że jak patrze na co niektórych tutaj, to mam wrażenie, że zestawem TOPEX z castoramy i kanałem chcą zwojować świat.
A do diagnozy to najlepiej VAG KKL za 50 zł i po pierwszym kliencie się zwróci...
A to nie działa tak.
Szanujmy się, szanujmy nasz czas i pieniądze które trzeba było ciężko zarobić żeby sprzęt zakupić.

Ale najlepszy w tym wszystkim jest taki mały drobny szkopuł...

Co jak błędów nie ma i coś nie działa? :D

To za to właśnie nam płacą... ZA WIEDZĘ...

MTM nie myślałem ze kiedyś przyznam Ci rację. Nawet kliknie Lubie.
Zgadzam się z tobą jak nigdy.
 

MTM

Grupa Wsparcia Technicznego
Dołączył
11.08.2014
Postów
4121
Punktów
865
Miasto
z charakterem
Kuxxa... Morris, aż poczułem się urażony :D
A tak na poważnie... Ludzie i co poniektórzy ludzie stąd czy z innych for dziwią się że kasuje... A inni nie kasują???
Żaden elektryk, elektrotechnik i elektronik nie będzie targał za najniższą średnią krajową ani za 20pln na h...
Dziś dostałem propozycje pracy w norwegii... 25k na miesiąc... warunek, zabieram sprzęt - gościa wyśmiałem w żywe oczy :D
Tam te usługi kosztują 8x tyle...
Więc panowie specjaliści cenić się i plewić ziarno od plew :D
 

dejot43

Grupa Wsparcia Technicznego
Dołączył
2.10.2015
Postów
4839
Punktów
2144
Miasto
Olsztyn
Kabelek za 50zł, błędów brak, auto nie działa, to kupują za 80zł . Może coś więcej wyświetli :D
 

Marek_S

SuperMechanior
Dołączył
10.07.2012
Postów
15082
Punktów
1850
Miasto
Sląsk
Wiedza ...a nawet kabelkiem za 50 zł można zrobić dobra diagnostykę jak i sprzętem za tysi można nic nie zdziałać jak się wie że należy nie tylko odczytywać błędy czasem mylące :p:D:D . Wiem mam szukać ściany ...:p:D:D:D
 

dejot43

Grupa Wsparcia Technicznego
Dołączył
2.10.2015
Postów
4839
Punktów
2144
Miasto
Olsztyn
czasem wystarczy kontrolka samodziełka , albo dioda świecąca ;)
 

p38

Początkujący
Dołączył
24.03.2019
Postów
24
Punktów
4
Wiek
52
Jaka ostatnia najnowsza wersja opcoma pl ? Co zainstalować ?
 

p38

Początkujący
Dołączył
24.03.2019
Postów
24
Punktów
4
Wiek
52
Jeszcze jedno pytanie, czy można jednocześnie zainstalować dwie wersje opcom na tym samym kompie? Dajmy na to posiadam wersję GB 2018 i jeszcze tę polską 2010?
 
Do góry Bottom