• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Calibra nie odpala na ciepłym silniku

Punktów
0
Miasto
Wawa
Witam!
Posiadam Opla Calibre 93 r. 2.0 8V LPG. Problem jak w temacie, gdy silnik się zagrzeje do ok.90 stopni, po zgaszeniu go nie chce odpalić. Gdy ostygnie pali bez problemu. Ciekawe jest jeszcze to, że na gorącym silniku odpala na popych. Cały czas odpalałem na gazie i było ok, niedawno właśnie pojawił się ten problem (nie odpalam na benzynie, gdyż padła pompa paliwa, wiem koszt wymiany nie duży, ale nie o to chodzi, chciałbym rozwiązać ten problem, gdyż nikt nie potrafi go zdiagnozować). Dodam jeszcze, że przepustnica wyczyszczona, silniczek krokowy też, założone nowe świece. Ma ktoś jakiś pomysł ?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Kup pompę paliwa na zwrocie za 20 zł i załóż. Albo przerzutki od górskiego i pedały. I nie będziesz musiał tankować

Punktów
0
Miasto
Wawa
Po wypowiedziach widzę, że to bardzo profesjonalne forum. Nie potraficie czytać ze zrozumieniem, szkoda, nie polecę nikomu tego forum. Dziękuje za pomoc dzieciaczki

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
posłuchaj kolegi wyżej a ponadto jak auto tyle buja się w gazowni to wtryski tez może nie dadza z siebie już nic

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
No obraził się, że mu na samym gazie nie pali :D Jeśli pali na pych, to ja bym wyrzucił rozrusznik, dał dodatkowo jakiś iskrownik to jeszcze aku można by wywalić . Same oszczędności. :D

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Pamiętam. Uczyłem się mechaniki na F126p. W warsztatach szkolnych mieliśmy nawet autoryzację na przeglądy gwarancyjne. W garażu po lekcjach ogarniałem sąsiadom :D

Do góry Bottom