• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Corsa B Silnik benzynowy 1997-2001 silnik: X10XE 1,0, sterownik-Ecu: Motronic ME 1.5.5

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
A można jakoś źle wylogowac ten sterownik?Specjalista od elektroniki nie jestem ale nie zdazylo mi się opla odpalić bez dopisania stera.
Tez proponuje kupić zestaw startowy bo inaczej kolega tego nie ogarnie

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
echh elektronika wymaga narzedzi jak np. programator itp. nie jest to przykrecenie śrubki kluczem czy kombinerkami.

Leszek111111

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Polska Centralna
echh elektronika wymaga narzedzi jak np. programator itp. nie jest to przykrecenie śrubki kluczem czy kombinerkami.
No to się tłumaczy kolegom jaki w miarę tani programator do tego modelu kupić, na jednak dobrych procesorach, np. NEC, bo są takie i rozwija się temat, gdy chce się pomóc, bo nawet posiadając już odpowiedni programator, można popełnić prozaiczne błędy. a nie takie ogólne nic nie warte wymijanie problemu. Szczerze mówiąc, bardziej mnie interesuje nauka, jak naprawienie auta, bo jazdy mam po grzywkę :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Tani sobie zrób albo Willem czy cos podobnego poszukaj to napisze czy dobry a nie nadymaj się i nie miej pretensji

Leszek111111

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Polska Centralna
Tani sobie zrób albo Willem czy cos podobnego poszukaj to napisze czy dobry a nie nadymaj się i nie miej pretensji
Tani, bo nie zamierzam otwierać usług, więc nie musi być ori. Może ciekawie mówisz z tym programatorem. Dlaczego myślisz, że programator, a nie np. op-com ?

Ostatnia edycja:

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
Czytam trzecią stronę i napiszę taki o to wniosek: Pytający ma w d...e, że mu chcecie pomóc.
Już dawno by miał problem z głowy jak by zrobił co mu każecie.Przecież chce sprzedać swoje auto a nie naprawiać następne.
Bardzo dobrym rozwiązaniem jest odpowiedzieć i nic więcej nie pisać a pytający zacznie się zastanawiać co jest ????

poła

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
widawa
Zrób jak Ci pisałem i masz problem z głowy. Nie kombinuj bo stracisz kasę a raczej nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Leszek111111

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Polska Centralna
Zrób jak Ci pisałem i masz problem z głowy. Nie kombinuj bo stracisz kasę a raczej nic dobrego z tego nie wyjdzie.
Wiem, że mi dobrze radzisz. Tylko widzisz, zawsze potrafiłem w konwencjonalach postawić trafną diagnozę, jak chłopaki robili na ulicy, nawet nie zatrzymując się. Aż zostałem zaskoczony, że mój stary niewyżyty opelek ma elektronikę, a ja gówno wiem. Zniewaga !!! ;) Jak śmiał :)

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Tylko żeby nie było tak jak z tym pojazdem na zdjęciu :D złom.jpg
Jego właściciel też mówił"będę go robił"

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
To samo miałem mówić,willem to przecież ogólnie w tej branży to historia

• Lubię to!
Punktów: MTM

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Może nawet dopisze sterownik. Żeby wylogowac potrzebny jest programator. A żeby zalogować/dopisać potrzebujesz najlepiej serwisowiki. Także przemyśl czy chcesz wyjeb.... z 2000 zł na jedno autko. A i tak myślę że choć byś kupił sprzęt to wiedzy nie będzie. Zrób tak jak koledzy pisali zestaw do odpalenie i będzie po problemie

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom