• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Meriva A odpowietrzenie wysprzęglika

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Załóż wężyk na odpowietrznik i odkręć i ssij, a ktoś inny niech w tym czasie pompuje pedałem...:)
Woodoo dobrze gada. A tak serio podczas wciskania pedału sprzęgła odkrec odpowietrznik. Następnie zakrec szczelnie i podciagnij pedal do góry i tak na zmianę płyn ma zacząć opadac

eclipse10

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Inowrocław
Woodoo dobrze gada. A tak serio podczas wciskania pedału sprzęgła odkrec odpowietrznik. Następnie zakrec szczelnie i podciagnij pedal do góry i tak na zmianę płyn ma zacząć opadac
No według tego co widać na filmie to płyn nie opadnie za 100 lat, jak inni to robili to im płyn leciał przez odpowietrznik po wytworzeniu cisnienia na zbiorniczek a u mnie po podlaczeniu sprezarki pod wejscie od plynu w pompce to nie uchodzi powietrze wyjsciem od płynu. Jutro pojade po inna pompę.

eclipse10

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Inowrocław
Witam ponownie zalozylem inna pompe i podaje plyn jak należy z tym że pojawił się inny problem, otóż nie moge do konca wlozyc tej rurki stalowej ktora idzie plyn do wysprzeglika, nie mozna zapiąć tego klipsu ktory trzyma ją w pompce, bez uszczelki na końcu rurki wchodzi do konca ale bez uszczelki płyn się sączy, z uszczelką brakują jakieś 2 mm zeby byla do końca wlozona, jakiś sposób na to ? Sprobuje jeszcze najpierw uszczelke wlozyc w pompke a potem rurke

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Kiedyś zrobiłem coś takiego że na zbiorniczek założyłem stara detke z roweru zacisnalem opaska i wypelnilem to płynem... Podwiesilem pod maskę w górze i odkrecilem odpowietrznik i samociekiem poszło jak złoto...

eclipse10

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Inowrocław
Kiedyś zrobiłem coś takiego że na zbiorniczek założyłem stara detke z roweru zacisnalem opaska i wypelnilem to płynem... Podwiesilem pod maskę w górze i odkrecilem odpowietrznik i samociekiem poszło jak złoto...
Juz odpowietrzylem dzieki za pomysł, problem jest z tym klipsem jak napisalem.powyzej

Do góry Bottom