• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Vectra C 1.8 Benzyna 140 KM

czater

Uczestnik
Punktów
0
Witam

Rozważam zakup samochodu Opel Vectra C 1.8 Benzyna 140 KM z 2007 r. Myślę nad założeniem w nim w przyszłości instalacji gazowej. Chciałbym poznać opinie Mechaników co prywatnie sądzą o tym aucie z tym silnikiem.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Sam słupek nie jest zły ale reszta samochodu po upływie lat to porażka .Najważniejsze to znaleźć ładny egzemplarz a z tym może być bardzo ciężko .

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Dwa lata temu szukałem takiej vectry. Widziałem chyba z 8. Wszystkie były odpicowanymi trupami z wypolerowanym lakierem.

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Silnik okey gazu się nie boi natomiast całą reszta potrafi mocno zaskoczyć w kwestii elektroniki

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
gdzie zaskoczyć?
czujniki musza byc w ori i to wszystko.
korozja podwozia to główny problem, przewody hamulcowe korozja aż w oczy szczypie, szczególnie prawy tył... i tyle.
reszta jak w każdym innym aucie, do tego plus za zawieszenie i hamulce, oraz minus za sterowanie sprzęgłem zjepane jak w każdym oplu.

co do gazu to moim zdaniem masakra.
nie dość że silnik i tak bierze olej na wyższych obrotach, to do tego podtlenek lpg dokłada swoje do zaworów, i tak co 100tyś zawory dziurawe.

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
Słabe wykończenie wnętrza, słaby komfort jazdy ,korozja ,głowice z papieru, słaby prestiż, małe ceny tego samochodu które nie biorą się z niczego,jedyn plus to pewnie że cześci tanie i dużo z używki można kupić oczywiście zepsutych

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Miasto
Wasilków
vc fajne samochody, ale te przed liftem, mało ryżej widziałem w budach z prostokątnymi lampami, za to nowszego zdrowego nie widziałem( z wierzchu może być lalka, okolic tylnej belki nie oszukasz ;) ). Miałem taką prywatnie z 5 lat temu, przyjemne samochody

Do góry Bottom