• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Zafira 2.0 T LEH

Dawid998

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam jakie powinny być luz zaworowy głowicy na wałkach w silniku opel 2.0T LEH.

Dawid998

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Ja stwierdziłem że się nic nie robi ale facet co regenerował głowice to klientowi nagadał że trzeba ustawić luzy.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Ciekawa sprawa ...co miał na myśli ten od regeneracji ..mówiąc że trzeba ustawić luzy :(?

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
638
Miasto
Okolice Krakowa
To niech do niego jedzie i jak ustawi mu luzy w silniku z popychaczami hydraulicznymi to jest prze ch*j na płaskie dachy. Swoją drogą, ciekawe jak ta głowica jest zrobiona jak gość ma taką wiedzę.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
638
Miasto
Okolice Krakowa
LEH, LER, LEL czy LET, bez różnicy. Wszystko jest na hydraulice.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Na luz to niech sobie da ten facet z naprawani głowic i idzie na linie do jakiejś firmy sortujacej buraki..

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Nie ma się co podniecać... bo być może gość od obróbki powiedział coś zupełnie innego, a klient jak to klient zrozumiał co zrozumiał i przekazał jak przekazał, a autor też jak widać fachura nie byle jaki - niech mi ktoś rozszyfruje ten ,,fachowy,, bełkot autora -
luz zaworowy głowicy na wałkach w silniku
o co tu biega ?:eek:
A wszyscy wskoczyli na być może ducha winnego obrabiacza głowicy...:)

A w ogóle to niezła kołomyja : auto u jednego fachury, a klient sam sobie zawozi głowicę do obróbki... ciekawie to będzie jak fura po poskładaniu nie będzie banglać...:) dopiero się zrobi spychologia...:)

Ostatnia edycja:

Dawid998

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Nie ma się co podniecać... bo być może gość od obróbki powiedział coś zupełnie innego, a klient jak to klient zrozumiał co zrozumiał i przekazał jak przekazał, a autor też jak widać fachura nie byle jaki - niech mi ktoś rozszyfruje ten ,,fachowy,, bełkot autora -

o co tu biega ?:eek:
A wszyscy wskoczyli na być może ducha winnego obrabiacza głowicy...:)

A w ogóle to niezła kołomyja : auto u jednego fachury, a klient sam sobie zawozi głowicę do obróbki... ciekawie to będzie jak fura po poskładaniu nie będzie banglać...:) dopiero się zrobi spychologia...:)
Głowicy była popękana na każdym cylindrze, a że właściciel nie chciał spawać głowicy, a dostępność tych głowic jest kiepska. To musiał sobie sam załatwić głowice, a ze załatwił sobie inną głowice wyjętą z innego samochodu umytą i splanowaną to zapłacił 3800 za samą głowice. Ja klimatowi mówiłem że hydraulicznych się nie ustawia, ale jemu tamten fachowiec naopowiadał i nie chciał mi wierzyć.

Do góry Bottom