Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Nie potrzebujesz żadnych pozwoleń. Jedynie wiedza, kapitał i ewentualnie umiejętności. Musisz mieć kasę fiskalną on line. Zarejestrować się w bazie BDO ze względu na produkcję/posiadanie odpadów w postaci zużytych opon samochodowych.
No więc tak mam maszyny doświadczenie i kapitał. Co najważniejsze chce działać legalnie na rynku. Co z zużytymi oponami? Moge je w własnym zakresie odwozić do punktu utylizacji?
O odwożenie opon do punktu utylizacji musisz się dowiedzieć w tym punkcie. Nawet jeśli jest taka możliwość to musisz się zarejestrować w BDO żeby sobie wystawić Kartę Przekazania Odpadu. Bez niej zgodnie z prawem Ci ich nie przyjmą.
Inter Cars napewno, Auto partner nie wiem. Z tego co inni wypisywali to przez IC wychodzi to bardzo drogo. Może w Twoim regionie są inne stawki i zasady odbioru. Najlepiej skontaktuj się z oddziałem IC obsługującym Twoją okolice i dopytaj u źródła czy i za ile.
Jest temat o tym na forum przeczytaj sobie. Nie chce mi się kolejny raz pisać tego samego. Jak będziesz miał jakieś pytania to pisz może będę potrafił odpowiedzieć .
Jak podpiszesz umowę na warsztat partnerski to obslugujesz też ludzi którzy zamówią do ciebie do warsztatu z Oponeo, oni sami współpracują z firmą która zabiera opony , jeden jedyny haczyk że musi być ich minimum 250