• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Otwarcie wulkanizacji

grzesiekch

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Nowy Targ
Witam jak wg prawa otworzyć wulkanizacje? Jakie pozwolenia potrzebuję i jaką kase fiskalną?

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
Nie potrzebujesz żadnych pozwoleń. Jedynie wiedza, kapitał i ewentualnie umiejętności. Musisz mieć kasę fiskalną on line. Zarejestrować się w bazie BDO ze względu na produkcję/posiadanie odpadów w postaci zużytych opon samochodowych.

grzesiekch

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Nowy Targ
No więc tak mam maszyny doświadczenie i kapitał. Co najważniejsze chce działać legalnie na rynku. Co z zużytymi oponami? Moge je w własnym zakresie odwozić do punktu utylizacji?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Moge je w własnym zakresie odwozić do punktu utylizacji?
pewnie możesz. :)

grzesiekch

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Nowy Targ
Nieee... odwioze opony i dostane papier z zakładu utylizacji że oddałem opony.

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
O odwożenie opon do punktu utylizacji musisz się dowiedzieć w tym punkcie. Nawet jeśli jest taka możliwość to musisz się zarejestrować w BDO żeby sobie wystawić Kartę Przekazania Odpadu. Bez niej zgodnie z prawem Ci ich nie przyjmą.

grzesiekch

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Nowy Targ
O właśnie taką informację potrzebowałem. A inter cars lub auto partner nie orientujesz sie czy nie odbierają opon zużytych?

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
Inter Cars napewno, Auto partner nie wiem. Z tego co inni wypisywali to przez IC wychodzi to bardzo drogo. Może w Twoim regionie są inne stawki i zasady odbioru. Najlepiej skontaktuj się z oddziałem IC obsługującym Twoją okolice i dopytaj u źródła czy i za ile;).

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
Jest temat o tym na forum przeczytaj sobie. Nie chce mi się kolejny raz pisać tego samego. Jak będziesz miał jakieś pytania to pisz może będę potrafił odpowiedzieć ;).

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Zostań warsztatem partnerskim Oponeo i będą od ciebie zabierać za friko

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Jak podpiszesz umowę na warsztat partnerski to obslugujesz też ludzi którzy zamówią do ciebie do warsztatu z Oponeo, oni sami współpracują z firmą która zabiera opony , jeden jedyny haczyk że musi być ich minimum 250

Do góry Bottom