• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Płukanie silnika

dario_auto

Początkujący
Punktów
0
Plukankę zawsze stosuje jak przyjeżdza do mnie klient i miał zalane coś pokroju Castrol/Mobil/Valvoline/Total i tak dalej. Wtedy nie ma innej opcji, a koszt nieduzy.

dario_auto

Początkujący
Punktów
0
Pochwal się przyjacielu, jakim olejem ty zalewasz?
A ja to już wszystko chyba lałem co było możliwe. Chwalę sobie motula ale tę linie najdroższą co jest syntetyczna a nie te tansze co są wykonane w technologii syntetycznej i mają tylko 20% bazy syntetyka :D

Co do reszty to mam duzo takich zwariowanych klientów co przyjeżdzają ze swoimi olejami typu Millers, Purpure Oils czy Amsoil, więc wtedy o jakość sie nie martwię. Ostatnio klient przyjechał z jeszcze jakimś innym wynalazkiem, taka pomaranczowa butelka PMO czy jakoś tak, bo ktoś tam mu polecił. Także ja leje wszystko pod klienta, a jak klient nie jest zdecydowany to własnie tego motula leje.

dario_auto

Początkujący
Punktów
0
He he, czekałem na te magiczne trzy litery

:D:D:D

Kolejna reklama, tym razem ciut bardziej subtelna, ale i tak kłuje w oczy.
Za chwileczkę pewnie dołącza koledzy i pokażą certyfikaty jakości. :cool:
Hmm, możesz wytłumaczyć o czym mowisz? Co jest w tych magicznych literach jak to Ty nazwałeś?

Zapraszam do mojego warsztatu do lubartowa województwo lubelskie, pokaże Ci banke 4 L co przywiózł kilent. Mam zrobić zdjecie czy jak?

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Hmm, możesz wytłumaczyć o czym mowisz? Co jest w tych magicznych literach jak to Ty nazwałeś?

Zapraszam do mojego warsztatu do lubartowa województwo lubelskie, pokaże Ci banke 4 L co przywiózł kilent. Mam zrobić zdjecie czy jak?

Spokojnie, kolega jest przewrażliwiony na punkcie tej marki. Mi tez usilnie wmawiał, że robię im reklamę, a ja po prostu to zalewam i mam w dupie co inni piszą.

A to, że ktoś przywiózł do ciebie ten olej to w sumie normalne skoro jesteś z woj. lubelskiego. Dystrybutor tego oleju pochodzi własnie z tego województwa, więc to oczywiste, że ten teren będzie zawalony tym olejem. Nie widzę w tym nic dziwnego.

Ale daj lepiej spokoj bo gość jest jakiś nadwrażliwy na tym punkcie.

Możesz się pochwalić gdzie masz ten warsztat w lubartowie? Bo znam z okolic lubartowa takie Arka co ma warsztat, kojarzysz?

dario_auto

Początkujący
Punktów
0
Taaaaaaak spiseeeeeek. REKLAMUJO jakiś olej nieznany. TO napewno REKLAMA HAHAHAHAHA

Ale mam beke z cb gosciu.

P.S Nie znam żadnego Arka mechanika ;)

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Jestem jedyną osobą na tym forum, która zalewa ten olej a on mi wyskakuje, że ktoś tu robi reklamę. W tej branzy zeby robić reklamę to trzeba sponsorować jakiś sport albo coś a nie pisać posty na forum gdzie czyta to moze 100 czy 200 osób. Naprawdę żenada, ale nie chce mi się już kontynuować tego tematu. Czekam tylko, aż te oleje naprawdę wypłyną na szeroką wodę i wtedy będzie "ooooo, może to nie była reklama tylko on naprawdę zalewa ten olej" Koniec tematu, nie mam zamiaru wypowiadać się na temat tego oleju ani żadnego innego w towarzystwie tego Pana.

Dziekuje

dario_auto

Początkujący
Punktów
0
Czyli na tym forum jak uzyje słowa, które jest nieznane to znaczy, ze reklama? Co za ograniczenia umysłowe. Po prostu szkoda gadać.

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
A wcześniej napisałeś, że bańke :D:D:D

Jeszcze tylko jeden wywód na ten temat. Dystrybotor tego oleju (nie wymienam juz nawet nazwy) zaopatrywał przez 8 lat lat cała scianę wschodnią olejami Valvoline. Po 8 latach mając swoich stałych klientów (nie mowie, ze ja takim byłem) stworzył własną markę. To pomyśl teraz przez chwile logicznie. Czy jeśli przez 8 lat z kimś handlujesz to jak później przyjeżdzasz do kogoś z nowym produktem to od niego nie wezmiesz? Przecież po 8 latach współpracy nawet nie wypada powiedzieć "eee masz teraz swój olej to pewnie jest gówno" tylko jego klienci poszli za nim w inny olej. Wiec to oczywiste, że tu na wschodzie ten olej jest POPULARNY i ludzie go zalewają i prędzej czy później będą sie pojawiały opinie tego oleju. Przedstawiciel mi mówił, że w ciągu roku sprzedali 0,5 milion litrów tego oleju. Rozumiesz taką liczbę? Skoro sprzedali go tyle to chyba oczywiste, że ktoś ten olej w swoim silniku ma, i ktoś go zalewa a stąd się biorą o nim opinie.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
W tej branzy zeby robić reklamę to trzeba sponsorować jakiś sport albo coś a nie pisać posty na forum gdzie czyta to moze 100 czy 200 osób.

100-200 osób grupy docelowej.

to lepsze niż 1000 osób nie zainteresowanych tematem :)

nie wiem ile to jest 0.5 miliona. zacząłem liczyć ale palców mi zabrakło.

dario_auto

Początkujący
Punktów
0

Ja to tak widzę, że po prostu jesteś głupim ignorantem i tyle w temacie. Czytałem dosyć długo te forum, zanim sie tu wypowiedziałem i zauwazyłem, że próbujesz być na siłę smieszny. Ale niestety dalekie to jest od tego zeby ktoś się smiał. To jest takie raczej żałosne.

P.S Tadexo odpisz mi proszę na priv. Mam kilk pytań a tutaj w obecności takich baranów nie mam zamiaru o nic pytać.

Tadexo

Gaduła
Punktów
6

Gdybyś Pan miał argumenty to byś sie do tego odniósł i sobie przeliczył ile samochodów musi jeździć na tym oleju i ilu mechaników musi to zalewać skoro tyle tego oleju wpompowali. A skoro tylu odbiorców to ktoś z pewnością musi z tego oleju korzystać i ktoś musi mieć jakąś opinie na ten temat.

Ale tak jak pisałem, nie masz Pan argumentów, tylko łapiesz za słówka i próbujesz zgrywać eksperta.

Żegnam i nie zamierzam dalej wdawać sie z Panem w dyskusje.

Ja to tak widzę, że po prostu jesteś głupim ignorantem i tyle w temacie. Czytałem dosyć długo te forum, zanim sie tu wypowiedziałem i zauwazyłem, że próbujesz być na siłę smieszny. Ale niestety dalekie to jest od tego zeby ktoś się smiał. To jest takie raczej żałosne.

P.S Tadexo odpisz mi proszę na priv. Mam kilk pytań a tutaj w obecności takich baranów nie mam zamiaru o nic pytać.

Ok, widziałem, że coś przyszło ale moja coś znowu chce, więc pewnie dopiero wieczorem będę miał czas porozmawiać.

dario_auto

Początkujący
Punktów
0
Ładnie się nam Pan przedstawił :)
Gdybyś umiał czytać bo byś zauwazył jaka tam jest koncówka i że tyczy się to drugiej osoby a nie pierwszej. Ale skoro jest się imbecylem i ma się problemy z czytaniem to już nic nie poradzę.

Do góry Bottom