• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b5 1.6 +gaz przerywa,trzepie nie równa praca silnika

Anubisek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pawlowice
Witam.

Mam problem z passat B5 + gaz auto przy odpaleniu ma zaledwie 600-700 obrotów trzęsie całą budą i strzela coś w silniku po nagrzaniu silnik się troszkę stabilizuje obroty są na poziomie 900 ale dalej nie równo chodzi ( tak jak by na 3 cylindry).

Dzieje się tak samo na benzynie i na gazie

Po podłączeniu kompa pokazywał błąd przepływomierza - został wymieniony na używany orginalny nic to nie dało -błąd nie wraca

postanowiłem wymienić kable oraz świece ale także brak poprawy.

tutaj filmik jak silnik chodzi po nagrzaniu

Co jeszcze może być przyczyną ?

Pozdrawiam

doktore83

Początkujący
Punktów
0
może być nieszczelność na kolektorów ssacym bo gaz ma i może kolektor pęknięty jest najbezpieczniej to popryskaj plakiem kolektor i jego okolice jak silnik zmieni dźwięk to masz już wyjaśnienie szukaj nieszczelności bo zasysa lewe powietrze

a silnik na bezynie czy na gazie tak chodzi

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
może być nieszczelność na kolektorów ssacym bo gaz ma i może kolektor pęknięty jest najbezpieczniej to popryskaj plakiem kolektor i jego okolice jak silnik zmieni dźwięk to masz już wyjaśnienie szukaj nieszczelności bo zasysa lewe powietrze

a silnik na bezynie czy na gazie tak chodzi
ty tak na pałę odpowiadasz? czytałeś cały post? czy tylko trochę?

Do sprawdzenia ciśnienie sprężania, podejrzewam zjarane/y zawory...

cewka nie była podmieniania, Najwcześniej jutro mogę zakupić jakąś używkę.
żeby sprawdzić nie musisz kupować cewki...

doktore83

Początkujący
Punktów
0
po dźwięku silnika tak twierdzę ale przyczyn może być wiele

nie napisał od kiedy tak się dzieje może miał wystrzał?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ja tego filmu nie oglądałem ale napisał i Pb i LPG, więc ciśnienia do sprawdzenia, na pracującym ściągaj kable od cewek i zobaczysz który kuleje....wtedy jak będziesz wiedział zamień cewki miejscami i odpal, ponownie ściągaj kable z cewek. Jeżeli ten sam cylinder do wypalone zawory, jeżeli na tej samej cewce to cewka! Proste? Do dzieła...

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Wtrącam sie:)

Wiem . Ze juz kable i swiece byly wymienione ale... przytłocze tu swoj przypadek ktory mialem w swojej v40
Wymienilem świczki .wzialem jedna do sklepu" u janka" mialem ngk 2elektrodowe nr juz nie pamietam.janek mowi takich nie mam ale mam zamienniki super japońskie jednoelektrodowe.noi takie zalozylem.
Yo... po paru metrach motor zglupial.jak i na gazie tak i na benzynie.no jechac nie szlo.wrocilem do starych swiec znowu zmiana.auto szwungu dostalo takiego ze jak drzwi z bagaznikiem bym otworzyl podczas jazdy to chyba w piwietrze bym sie uniósł.
Zakupił świece nowe w ic identyczne jak te stare ngk i smiga 1.8 115km 85 kw az milo

A stare poszly w krzaki za warsztatem.

Do góry Bottom