• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b5 nie odpala po remoncie.

Japczan25

Nowy
Punktów
0
Passat b5 przed lift, 1.9 TDI 110 AFN. Witam, mam problem, zrobiłem remont silnika, wsadziłem wczoraj silnik i mam problem. Auto nie odpala, brak zasilania na POMPE, na plaka chwilkę załapie... chciałem podłączyć komputer żeby usunąć błędy- komputer się nie łaczy przez OBD, przed remontem się łączył(?). Podłączyłem pompę bezpośrednio do akumulatora też nie pali (słychać że zawór w pompie się otwiera) sprawdzałem miernikiem prąd po zapłonie i przy kręceniu rozrusznikiem prąd na pompę nie idzie. Gdzie szukać ? Bezpieczniki sprawdzałem, może padł komputer?? Może jakiś przekaźnik ? Może jakiś kunolis przegryzł kabel???

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Komputer silnika odpowiada za sterowanie pompą. Może przy wyciąganiu naderwałes kable.

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
...... Chłopie przy tym sprzęcie to jest max 15 min i jest wszystko jasne gdzie zrobiłeś babola. Złap się za głowę i myśl. Wiem, że niektórych to może boleć ale innej drogi nie ma .

Do góry Bottom