Witajcie, problem trudny do rozwiązania dlatego piszę tutaj, passat generuje błąd 01542 Czujnik przyspieszenia kątowego g202 27-10 Niezrozumiały sygnał. Wykorzystałem już wszystko co podpowiada ross-tech, zamieniony ze sprawnego auta sterownik esp (jest pod nogami pasażera), czujnik g202 z pod kanapy, zrobiona wiązka od czujnika do sterownika. Błąd wyrzuca bardzo sporadycznie, raz po 10 km na zakręcie, raz od razu po ruszeniu na prostym. Sprawdzone koronki abs, wymienione profilaktycznie czujniki abs z przodu bo korozja je unieruchomiła w zwrotnicach, z tyłu wymienione łożysko bo miało luz. Posprawdzane zasilania sterownika, zrobiona dodatkowa masa. Luzów w zawieszeniu brak, opony przyzwoite, wszystkie takie same. Robione adaptacje czujnika kąta skrętu, nastawy podstawowe itp. Z desperacji wymieniłem nawet poduszkę silnika bo przenosiło drgania na budę i uchwyty wydechu bo też coś na aucie było czuć - i wtedy była poprawa bo przestał wyrzucać błąd zaraz po odpaleniu na postoju a tak się sporadycznie działo. Zaznaczam że g202 i sterownik w innym passacie zachowują się ok, tak samo pożyczałem też g202 z sprawnego a4 b6.
Brakuje mi już pomysłów, spróbuje zrobić jeszcze dziś geometrię.
Pozdrawiam
Brakuje mi już pomysłów, spróbuje zrobić jeszcze dziś geometrię.
Pozdrawiam