• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b6 1.9 tdi bxe brak mocy

krystian_12

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
kalisz
Witam proszę o pomoc w zdiagnozowaniu passata b6 1.9 tdi bxe. Pojazd na początku brak mocy oraz Słaby hamulec okazało się ze jest uszkodzony przewód główny podciśnieniowy od vacuum pompy do serwa wymieniony został hamulec Ok ale nadal brak mocy sprawdzono resztę podciśnien wsytkie ok wiec zabrałem się za turbinę okazało się ze jest zapieczona geometria turbiny została wyczyszczona turbina zamontowana w aucie nadal brak mocy brak błędów w komputerze podczaszy jazdy ciśnienie doładowania pokazuje ze pokrywa się z tym ciśnienie które zadaje mu komputer . Odłączyłem podciśnienie od zaworu Egr brak poprawy . Dalej szukałem i znalazłem ze taka mała gruszka podciśnieniowa od chłodnicy egr jest pęknięta i nie steruje przeplywem spalin przez chłodnice spalin i mam pytanie czy ona może mieć wplyw na brak mocy

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Przepływomierz sprawdzony pod kontem poprawności sygnału.

leon 1.8t

SuperMechanior
Punktów
132
Stawiam na przeplywke tak jak kolega mesiek

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
owa gruszka steruje obiegiem spalin. Przez chłodnicę lub też nie. Więc wpływu nie ma. Przepływ powietrza. Zapchany wydech.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
615
Miasto
Radom
Zrób logi, albo napisz jaki przepływ, boost, dawka na 3 biegu przy pełnym bucie

Do góry Bottom