• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat CC 2.0 TDi-CR błąd P0087

kptys

Początkujący
Punktów
0
Witam, mam obecnie na warsztacie passata z silnikiem CFGB CR i jest problem z niskim ciśnieniem paliwa. Podczas jazdy auto normalnie wprowadza się na obroty i w pewnym momencie wchodzi w tryb awaryjny, po podłączeniu komputera błąd P0087. Wymieniliśmy wszystkie czujniki i regulatory odpowiedzialne za ciśnienie paliwa. Pompa elektryczna podaje prawidłowe ciśnienie. W układzie brak opiłków, filtr paliwa nowy. Pompa CR poszła na stół. Sprawność pompy 95%, brak złuszczeń i opiłków. Jedyne co było i rzuciło nam się w oczy, to przestawiony rozrząd na pompie, ale to raczej nie miało wpływu, bo teraz jest ustawiony poprawnie a błąd ten sam. Może ktoś ma jakiś pomysł. Na biegu jałowym wszystko jest ok, nawet wchodzi na wysokie obroty przy gwałtownym dodaniu gazu i nie wyrzuca błędu. ten pojawia się tylko w czasie jazdy.

kptys

Początkujący
Punktów
0
dodam jeszcze, że wtryski są ok

tzn podają prawidłowe ciśnienie, filtr wymieniony na nowy

kptys

Początkujący
Punktów
0
też sprawdzona podaje prawidłowe wartości. Nie wiem gdzie szukać. Auto mam od tygodnia na warsztacie, utopiona kasa i brak efektów

kptys

Początkujący
Punktów
0
tak ale ja nie zarabiam, za stanie nikt nie zapłaci

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Ja Cię doskonale rozumiem... każdy z Nas popada na takie zasadzki... ja bym skupił się jeszcze raz na wtryskach... jak były sprawdzane na stole czy w aucie?

kptys

Początkujący
Punktów
0
doszedł kolejny objaw, auto zgasło i był problem z uruchomieniem. Po stuknięciu w śrubę głowiczki pompy auto się uruchomiło, ale dalej je odcina

kptys

Początkujący
Punktów
0
pewnie tak, zobaczymy co będzie dalej. dam znać

kptys

Początkujący
Punktów
0
pompa wymieniona na nową, wtryski nowe, nowy czujnik ciśnienia na listwie a auto dalej nie jeździ. brak nam już pomysłów

kptys

Początkujący
Punktów
0
pojawił się nowy błąd P1065, doszliśmy że padł dodatkowo zwór regulacji ciśnienia paliwa na listwie N276. Przeczytałam gdzieś, że niewarto kupować używki, ale tym razem chyba kupię.

kptys

Początkujący
Punktów
0
wtryskiwacze wymienił jeszcze poprzedni właściciel, bo tak zalecił serwis, ale nie było poprawy i sprzedał auto. Zdemontowaliśmy zawór regulacji ciśnienia paliwa, został wyczyszczony i przedmuchany. Jazda próbna, znowu spiralka, auto bez mocy i brak kodów usterek.

Do góry Bottom