• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat cc problem z ciśnieniem

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Witam was posiadam passata cc 2011r 2.0tdi 170km cbbb dsg 190tys przebiegu. I napotkał mnie problem z skaczącym falującym ciśnieniem paliwa na szynie pompie na biegu jałowym Mianowicie w aucie stukało mi koło dwumasowe i zostało założone nowe z luka miesiąc temu lecz koło nadal hałasuje nie stuka bardziej rzezi w środku. Mechanik stwierdził ze to od falowania ciśnienia paliwa zadane jest 240 a skoki są od 220-280 wiec zamontował nowy zawór na pompie paliwa lecz nadal skacze i na dodatek wyskakuje błąd P0088 ciśnienie paliwa w rampie za wysokie błąd stały. I dopiero wymiana na stary zawór powoduje ze błąd znika lecz ciśnienie nadal skacze. Czy ktoś miał kiedyś taki przypadek lub wie czy ciśnienie ma być stały i czy może powodować hałas dwumasy.

Załączniki

• F6ADDFDD-FC06-4A02-8103-E66B279D5104.jpeg
    F6ADDFDD-FC06-4A02-8103-E66B279D5104.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 13

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Zapomniałem dodać ze jak auto kupiłem kopcilo na postoju na biało wiec wtryski poszły do regeneracji 3 zostały zregenerowane teraz korekty są 1. 0.30 drugi 0.15 trzeci -0.25 czwarty 0.10 auto przestało kopcić dpf został wyczyszczony chemicznie. W pompie na zaworach filtrze zero opiłków

Przed wymiana wtrysków próba przelewowa była fatalna 2 wtryski zapełniały menzurki w 30sekund teraz auto chodzi 2min i w menzurkach jest trochę po równo ropy

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
CBA. Sprawdz mu kompresję. Pani mówiła że trochę kopci. Silnik złom

Załączniki

• FB_IMG_1547367380548.jpg
    FB_IMG_1547367380548.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 30

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Pompa jest ustawiona. O jakim resecie mówisz? Założyłem zawór na pompie odpaliłem auto normalnie chodzi jeździ aż do momentu wciśnięcia pedała do podłogi wtedy sypie błąd i tryb awaryjny na starym zaworze tego nie ma. Mam program delphi 150e nie widziałem tam żadnych resetów

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
16472 P0088

Możliwe objawy:

Możliwe przyczyny:
  • Podłączenie czujnika ciśnienia paliwa uszkodzone
  • Obwód elektryczny do / z czujnika ciśnienia paliwa uszkodzony
  • Uszkodzenie ciśnienia paliwa czujnika
  • Pompa wysokiego ciśnienia do uszkodzenia układu paliwowego common rail
  • Commonrail zanieczyszczona
  • Moduł sterowania silnikiem
Możliwe rozwiązania:
  • Sprawdź bloki wartości zmierzonych dla ciśnienia paliwa:
  • Sprawdź przewody paliwowe (zagięte, ściśnięte, ściśnięte itp.)

SPRAWDZ JESZCZE REGULATOR NA SZYNIE
upload_2019-1-27_8-42-22.jpeg
  • Sprawdzić układ niskiego ciśnienia paliwa pod kątem nieszczelności
  • Sprawdź filtr paliwa i filtr w pompie paliwowej
  • Sprawdź ilość paliwa wydobywającego się z pompy paliwowej
  • Pompa wysokiego ciśnienia do uszkodzenia układu paliwowego common rail

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Czyli sugerujesz ze nowy zawór może być zepsuty? Skoro na starym skacze ciśnienie i nie wywala błędów a na nowym tez ciśnienie skacze lecz pojawia się błąd. No chyba ze nowy jest dobry daje większe ciśnienie a zawór na listwie nie potrafi ciśnienie zbić i utrzymać na poziomie?

Najlepiej by było znaleść kogoś kto ma taki silnik w aucie i się umówić popatrzeć na jego parametry i ewentualnie podmienić zaworu żeby zobaczyć czy to to bo nie stać mnie na wydawanie po 500zl na zawory a się okaże ze to nie to było. Jakby ktoś był z Śląska najlepiej z okolic Bielska Białej Żywiec fajnie by bylo

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Witam was. Z autem nic nie robiłem ponieważ jeździłem służbowym a passatem żona lecz zauważyliśmy jeden poważny objaw od miesiąca może dwóch leć teraz to się nasiliło Mianowicie chodzi o to ze auto ma drgania duszenie rzucanie podczas przyspieszania np jedziemy na 5 i chcemy przyspieszyć to auto zachowuje się jakby się dusił czkawkę miał rzuca nin na boki aż przekroczy 2200obrotow wtedy jedzie normalnie dodam ze Egr był czysczony poloski obie są nowe oryginalne dpf się regulanie wypala wiec w czym tkwi problem zero błędów

Do góry Bottom