• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Paweł Macias tel. 889419160 OSZUST!

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2832
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Spotkała mnie dzisiaj nieprzyjemna sytuacja w związku z panem Paweł Macias posługującym się numerem telefonu 889419160 lub 889 419 160 lub 889-419-160 ewentualnie 889 41 91 60.
Paweł Macias zadzwonił do mnie w dniu wczorajszym z prośbą o obrobienie pliku ze sterownika poduszek powietrznych, chodziło o usunięcie crash daty.
Paweł Macias posługując się emailem pawelmacias@onet.pl przysłał mi zawartość sterownika po czym bez zwłoki odesłałem mu obrobiony plik. Całość z mojej strony została wykonana ekspresowo i po 10 minutach plik był u Pana Paweł Macias.
Nastepnie pan Paweł Macias zadzwonił do mnie z pytaniem o cenę tej usługi. Powiedziałem, że taka operacja kosztuje 150zł, numer konta poszedł na maila.
Pan Paweł Macias już wtedy mlaskał, że cena wysoka, że nie wie, czy jego klient się zgodzi, że nowy sterownik z allegro to 300zł i chciałby negocjować, ja nie chciałem.
Dzisiaj w rozmowie telefonicznej z numeru telefonu 889419160 Paweł Macias powiedział mi, że jego klient nie wyraża zgody na taką cenę i pliku nie wgrywa.
Dla mnie sprawa zamknięta, nie chcę nic więcej od Pana Paweł Macias ale dla mnie panie jest pan oszustem.
Aha jakby co to chodzi o Paweł Macias nr telefonu 889419160 - u mnie w telefonie zapisany jako oszust.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Jak ku**a cena za wysoka ? 150 zł to w tych czasach jak za darmo,więcej się przepije i przepali ...także ..J F .. jebać frajera

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Wiesz co by u.mnie się działo. Z mordy bigos ja znów w psychiatryku na tydzień z diagnoza dalej pierdolnięty. Prokuratura umarza sprawę. 3 razy przerobiłem taką sytuację fama poszła teraz już nikt się nie kłóci

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Serio, za 150 zł się zeszmacić ?

Rozumiem, że wcześniej z nim była jakaś współpraca ? Czy robisz wszystkim z partyzanta pliki ?
Też nie kminie, proszę zrobić, a o cenę pyta się typ później ?

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
No jak kupił coś, potem odesłał nienaruszone i jeszcze oddał za koszty wysyłki to nie widzę tu oszustwa :D

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2832
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Pliku nie odesłał ale powiedział, że go nie wgra bo jego klient się nie zgadza.

Cracking Up Reaction GIF by Bounce

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
Dusigrosz na pewno nie wgrał i odał komuś innemu do zrobienia bez honoru z dupy strony zaczął mógł zapytać o cenę co za świat za 150 zrobić z siebie debila

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Z drugiej strony branie 9000zl/h pracy to lekka przesada, chociaż nie wiem co za sprzęt/program potrzebny do tego.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Z drugiej strony branie 9000zl/h pracy to lekka przesada, chociaż nie wiem co za sprzęt/program potrzebny do tego.
Ile by nie kosztowała rbh to się pyta na wstępie ile orientacyjnie to będzie kosztować jeśli jest się biednym bo nie każdy czyta w myślach klienta, jeśli gość chce żeby mu wykonać usługę nie pytając o koszta to znaczy że nie liczy się z nimi :) no ale napiszę raz jeszcze, nauka kosztuje, pewne fakty trzeba ustalić od razu, ludzie teraz będą zajeżdżali auta bo ich utrzymanie coraz więcej kosztuje, widzę to na skp z jakimi usterkami potrafią jeździć a auto na pierwszy rzut oka ładne nowoczesne

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Albo zakłada że drugi jest uczciwy i nie dowali kosmicznej stawki :D
Zastanawiam się:
- jak coś kupujesz to robisz rozeznanie co ile kosztuje czy od razu bierzesz pierwsze z brzegu zakładając że cena jest uczciwa?
- jaka stawką jest uczciwa twoim zdaniem za taką usługę jak w temacie?

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Na allegro przeglądam kilka ofert, ustawiam wg ceny i widzę, w sklepie zwykle widzę po opakowaniu, biorąc ryz marki auchan domyślam się ze kosztuje 1-2zł, a nie 40zł. U mechanika jak jeszcze korzystałem nie potrafili ocenić przed naprawą ile będzie kosztować.
Jak taka edycja nie rożni się od np wyczyszczenia regionu albo usunięcia whitelisty z bios, to 5 dych byłoby uczciwą ceną, bo głupio wziąć mniej :D

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Dlatego ja zawszę proszę o wpłatę a podem usługa w moim przypadku. Ale w przypadku Miska to samo zrobiłbym, wpłata potem plik. 2 rszy dałem się nadziać i powiedziałem sobię, że 3 razu nie będzie.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
A bo....ja wiem byście tylko piniedzory chcieli trzepać ....dajta coś od siebie..pomużta człowiekowi

Do góry Bottom