• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

peugeot 206 sw

Bjters

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Rydułtowy
Witam,mam problem z peugeot;em 206 sw 1.4 8v benzyna
Mianowicie czasami auto chodzi nie równo i ma mniej mocy,na komputerze wywala błąd "błąd sterowania wtryskiem 3"
podmieniłem wtryski 3 z 4 i chodziło normalnie przez 2 dni,po czym wyskoczył ten sam komunikat na komputerze.

wiązkę wtrysków również sprawdzałem.
Przypuszczam,że sterownik padnięty :/
Ma ktoś jakiś pomysł?

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
wiązka od wtrysków wędruje dalej... przedzwoń całą...

Sassin

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
jak twierdzisz, ze problem zniknal na dwa dni to dobrze byloby sprawdzic stan wtyczek na wtryskach, lubia sniedziec. generalnie czego bys nie znalazl warto przeczyscic jakims srodkiem do zlaczy. Jesli to nic nie da, sprawdz rezystancje na kazdym z wtryskow. Blad, ktory wrocil dotyczyl tego samego wtrysku, czy podmienionego?

Bjters

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Rydułtowy
błąd wyskoczył na podmienionym wtrysku.oglądałem wtyczki i wyglądają idealnie,ale jednak sprawdzę jeszcze raz wiązkę całą.Od wtrysków do ecu.
Zauważyłem jedynie,że listwa wiązki wtrysków jest przypalona między 1/2 i 3/4 po przemierzeniu całej wychodzi,ze normalnie przepuszcza prąd.
Poszukam jeszcze raz dokładniej, dzięki ;)
Jak ktoś jeszcze ma jakiś pomysł,to proszę o komentarz :D

Krzysiek...

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Kielce
Pomierz rezystancje na wtryskach, jak masz Boscha to nowe maja 12ohm, dobra uzywka powinna miec ok 14ohm, jak masz duże rozbieżności pomiędzy wtryskami to będzie Ci co jakiś czas wypadal zaplon. Zerknij tez na cewkę - sniedz niestety tez lubi tam zagladac

Krzysiek...

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Kielce
Doszedłeś co mu dolega? Wykręć świece i zobacz czy działają, jak są okopcone to tam prawdopodobnie nieprawidłowo działał Ci wtrysk

Bjters

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Rydułtowy
świece wszystkie były w porządku,wiązka wtrysków również cała,lecz rezystancja wtrysków chyba wyłoniła przyczynę.Na trzech wtryskach rezystancja 11.8ohm na jednym 17ohm.Czyli 1,2,4 są okej,a 3 który wariował jutro wymieniam :D

Krzysiek...

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Kielce
Rozwiazales problem?
Ja czekam na wtryski bo nie doszly mi wszystkie i jestem ciekaw czy te objawy ustapily, zaloze jeszcze wygluszenie maski to może uspokoi sie problem z "mokrym" silnikiem (strasznie się woda skrapla pod maska)

Do góry Bottom