• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pierwsze auto ? Propozycje.

Kacper132

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Cześć, wam mam problem odnośnie wybrania pierwszego auta...Dokładniej oto są moje propozycje co o nich sądzicie?
Ogólnikując cena nie gra roli, szukam auta do dosyć spokojnej jazdy coś pokroju limuzyny albo suva.

1. Audi A6 IV (C7) 2.0 TDI

2.Audi A4 IV (B8) 2.0 TDI

I numer 3 i tu niespodzianka

3.Fiat Freemont 2.0 Multijet

Co wybrać ?

Kacper132

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Peugeot 106.
Się nauczysz jeździć to zmienisz...
Peugotem 106 jeździłem ok 3-6 miesięcy zanim zrobiłem prawko :D. Jak wyślałeś że staruje do takich aut nie umiejąc jeździć to trochu się pomyliłeś.

Ostatnia edycja:

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Peugotem 106 jeździłem ok 3-6 miesięcy zanim zrobiłem prawko :D. Jak wyślałeś że staruje do takich aut nie umiejąc jeździć to trochu się pomyliłeś.
I już masz u mnie chłopie przechlapane :android: masz 18 lat odebrałeś prawko i twierdzisz ,że umiesz jeździć?
Ja mam prawko 30 lat i nie umiem jeździć... Odrobina Pokory

Jestem dziś zgryźliwy więc wybaczcie … jestem za…: by osoba po zdaniu prawka dotyczy to zarówno motocykla jak i samochodu nie miała prawa poruszać się po drogach publicznych przez okres 1 roku
Pojazdami :
1. Motocykl pod dupą pojemność przekraczająca 600 ccm
2. W fotelu kierowcy auta o pojemności 1600 ccm i mocy przekraczającej 90 km
I NIE JESTEM Z PIS (ta dewiacja mnie nie pociąga) ani PO

Kacper132

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
I już masz u mnie chłopie przechlapane :android: masz 18 lat odebrałeś prawko i twierdzisz ,że umiesz jeździć?
Ja mam prawko 30 lat i nie umiem jeździć... Odrobina Pokory

Jestem dziś zgryźliwy więc wybaczcie … jestem za…: by osoba po zdaniu prawka dotyczy to zarówno motocykla jak i samochodu nie miała prawa poruszać się po drogach publicznych przez okres 1 roku
Pojazdami :
1. Motocykl pod dupą pojemność przekraczająca 600 ccm
2. W fotelu kierowcy auta o pojemności 1600 ccm i mocy przekraczającej 90 km
I NIE JESTEM Z PIS (ta dewiacja mnie nie pociąga) ani PO

Mam takie pytanie, gdzie jest napisane, napisałem że umiem jeździć ? Chodziło mi o podstawy takie jak bezpieczne poruszanie się po mieście czy jazdę po trasach oraz parkowanie...rozumiem Cię z tymi ograniczeniami do pojemności...ale ja na szczęście jestem z tych którzy wolą cieszyć się z jazdy fajnym krążownikiem typu limuzyna niż za przeproszeniem zapieprzać i zakończyć żywot na pierwszym lepszym zakręcie bądź drzewie...podziękuje za taki styl jazdy.

Ostatnia edycja:

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ja to:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No tak sobie myślałem, to zresztą typowe auto do nauki ... :D:D:D:D:D:D

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
Jak kasa nie gra roli i ma byc limuzyna szefa :)))to polecam Mercedesa S klase W222 z ok 2015r w benzynce 455KM do lansu po miescie sie nada:))))

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
A ja zaproponuje Chryslera 300C. W SRT jak kasa nie gra roli :)

Kacper132

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Dobra nieważne...dzięki za wyśmianie? Miałem na myśli samochód który ma prawie 5 metrów...no ale spoko dzięki za tę/tą wielką pomoc...
A co rozumiesz pod pojęciem limuzyna ?
A tak serio geniusze :D, poprostu chciałem się zapytać który bardziej polecacie... Tak jak już powyżej pisałem nie lubię szaleć jak debil na drogach...preferuję jazdę spokojną...Dlatego już kontaktując się i czytając w necie...tak wiem co to google wybrałem Audi A6 IV 2.0 TDI...ok teraz wiem na jakim forum mogę pośmieszkować :D.

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Hmm nie mozesz:D:D:D ale pytanie odrobinę bezsensowne zaproponowałeś auta tzw. z segmentu szmelcwagenów a jak koledzy pisali polecają coś małego żeby na tym zrobić pierwsze 10 000 i jeszcze piszesz że jeździłeś bez prawa jazdy , tu są mechanicy i wieloletni użytkownicy dróg

Kacper132

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Hmm nie mozesz:D:D:D ale pytanie odrobinę bezsensowne zaproponowałeś auta tzw. z segmentu szmelcwagenów a jak koledzy pisali polecają coś małego żeby na tym zrobić pierwsze 10 000 i jeszcze piszesz że jeździłeś bez prawa jazdy , tu są mechanicy i wieloletni użytkownicy dróg
Wybacz ale ojciec dał mi taki wybór...i nie nie jestem rozpieszonym bachorem :D Kupię 300C V8 Hemi i spokój dzięki wszystkim za te odpowiedzi :D, :D nie mów mi co mogę :)

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Wiesz raczej nikt Ciebie tutaj nie chciał wysmiac ale po prostu posłuzyc rada(a i tak zrobisz jak zechcesz) Jakbys troche czesciej tu zaglądał to bys zobaczył, ze wielu takich, którzy najpierw zakładaja watek, a potem zero pokory i szacunku to po co pytac jak rozumy pozjadali. Chyba wszyscy tutaj uwazamy, ze na poczatek lepsze mniejsze auto o mniejszej mocy, nad którym łatwiej zapanowac. Mówisz, ze preferujesz spokojna jazde i chwała Ci za to ale w aucie majacym 150 kuca nie wiesz kiedy i juz wcale tak spokojnie nie jedziesz, a i prowadzenie inne w stosunku do 106... chociaz tyle, ze z napedem na przód szukasz. Co do nauki, to tak jasne uzyskałes kwit, wiec znasz przepisy i podstawy, a teraz całe zycie sie bedziesz uczył jezdzic jak kazdy z nas, a i tak odnosnie auta w grupie VAG limuzyną jest tylko Audi a8 i bentley, wiec pamietaj jezdzac a6 nie jezdzisz limuzyna:). ,,nie jestem rozpieszczonym bachorem" ,,wybacz ale ojciec dał mi taki wybór" i najlepsze na koniec ,, nie mów mi co mogę" złóż te 3 cytaty do kupy i zobacz co wyjdzie....

SYSTEM70

Uczestnik
Punktów
2
Jesli juz troche masz wprawe to ja proponuje A 6

potem mozesz sobie kupic cos lepszego Tu masz a6 na poczatek

Strawek

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Wałcz
A ja zapytam w ten sposób, gdzie autor jeździ że szuka Audi A6 2,0 TDI?? bo dla mnie to auta na dłuugie trasy, chyba nikt normalny nie kupuje diesla żeby robić rocznie 10 tys km tylko 40-50, trasy typu Berlin - Warszawa na porządku dziennym, utrzymanie takiego auta typu zawias, turbina, dwumas itd...nie ma o czym mówić.

Ja bym tu widział zwykłą mocniejszą benzynkę a takie krowy to głupota, parkowanie autem takiego segmentu to droga przez mękę.
Z VW ciężko coś polecić z benzyn a samo 2,0 TDI Common Rail złe nie jest lepsze niż tzw PD ale 1,9 tdi to już nigdy raczej nie będzie, szczególnie to z czasów Audi 80....

Jak dla mnie kompakt w wersji sedan i benzyna, tak ja to widzę.
Może np jakieś Renault i 2,0 T silnik? Albo opel?

Do góry Bottom