Nie rozumiem. Czy gdybyś miał do wyboru Mazdę CX7 lub Tiguana I to co byś wybrał i dlaczego? Obie benzyny i automat.Pierwszy automat do jazdy po mieście
to jest tytul tematu
A co powiesz o awaryjności obu? Głównym mankamentem Tiguana jest dla mnie potencjalna awaryjność i dość słabe wyposażenie. CX7 ma wyposażenie na wypasie. Mazda trochę pali, ale można przerobić na gaz w przeciwieństwie do Vw.Do miasta cvt. Tak wybiera serce. Rozum wybiera klasyczny automat rwd.
Gtszudi napisał Ci że CVT w CX7 to porażka bo przy ewentualnej awarii naprawa może Cię kosztować ok 25-30 % wartości samochodu ...A co powiesz o awaryjności obu? Głównym mankamentem Tiguana jest dla mnie potencjalna awaryjność i dość słabe wyposażenie. CX7 ma wyposażenie na wypasie. Mazda trochę pali, ale można przerobić na gaz w przeciwieństwie do Vw.
Rozumiem. To bardzo ważna informacja. W testach na yt tego nie mówią. Czyli pozostaje Tiguan w benzynie. Naprawdę ciężko znaleźć dla niego konkurenta w tej cenie i roczniku/przebiegu.Gtszudi napisał Ci że CVT w CX7 to porażka bo przy ewentualnej awarii naprawa może Cię kosztować ok 25-30 % wartości samochodu ...
Dzięki za info. Niestety w tej cenie jest tylko ten silnik.Ten 2.3 silnik to bym se odpuścił. Panewki siadaja
Z całym szacunkiem, ale czemu ma służyć taki komentarz? Wiem, czego chcę, ale chcę mieć pewność, że dobrze wydaję swoje ciężko zarobione pieniądze. Samochód kupię w kwietniu. Nie ma więc pośpiechu, ciągle przeglądam oferty, czytam fora, testy itd. Właśnie po to, żeby nie wdepnąć na minę. Sorry, jeśli jestem zbyt męczący zadając tak wiele pytań.sam nie wiesz czego chcesz.
Dzięki za rady. Po przemyśleniu zastanawiam się, czyli Golf nie będzie za mały przy powiększeniu się rodziny. Czy przerobienie Tiguana na gaz jest opłacalne i jakiego rzędu to może być koszt?
Rozumiem. Szkoda, że nie opłaca się przerabiać. Spalanie w Tiguanie nie jest aż takie złe. Koniec końców nie będę nim jeździł zbyt dużo, bo oboje z żoną pracujemy z domu. Golf Kombi to faktycznie dobra alternatywa, ale chyba jednak Tiguan bardziej do mnie przemawia.
Jeszcze jako ciekawą alternatywę dla Tiguana podrzucam Golfa Plus. Wydaje się oszczędny i fajny do miasta. Bagażnik spory. Co myślicie o tym?
Volkswagen Golf Plus - samochody osobowe - otomoto.pl
OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polskawww.otomoto.pl
Mam tego świadomość. Dlatego staram się dużo czytać na ten temat, żeby nie kupić badziewia. Skrzynia dsg Tiguana ma raczej neutralne opinie. Ni to czołg, ni chińszczyzna. Obserwuję jeszcze ceny RAV4, Hondy CRV i Mazdy CX7, ale póki co Tiguan ma najlepsze oferty na otomoto.Jak się wpuścisz w maliny z jakąś skrzynia zautomatyzowana to się możesz zdziwić ile części kosztują.
Za dwa lata do smarta wladowale 8080 zł. Łatwa cyfra do zapamietania