• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pierwszy automat do jazdy po mieście

seju89

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
RAV4 w spalaniu podobny do Tiguana, ale niestety droższy. W moim budżecie już są modele z 2007 i ponad 200k przebiegu. Fura marzenie, może kiedyś jako drugi automat.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
489
Miasto
Józefów
RAV4 w spalaniu podobny do Tiguana, ale niestety droższy. W moim budżecie już są modele z 2007 i ponad 200k przebiegu. Fura marzenie, może kiedyś jako drugi automat.
Chciałoby się mieć ciastko i zjeść ciastko - nie da się
albo wydasz więcej kupując założony rocznik i nie wydasz na "bezsensowne naprawy", lub przecierpisz i za założoną kasę kupisz starszą furę, albo kupisz młodszy za określony budżet firmy v i resztę wydatków rozłożysz sobie na raty w jakimś czasie plus zdrowie które stracisz na nerwy...
Twój wybór
Twój portfel
Twoje zdrowie
;)

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
489
Miasto
Józefów
Jeszcze znalazłem takie cudo, ale cena podejrzana moim zdaniem.

Czytałeś opis???
nie daje Ci to do myślenia nic?
"Opis sprzedawcy

Na sprzedaż 2016 Volkswagen Tiguan 2.0 TDI R-Line - 169.000 km - Automatyczna skrzynia biegów - Diesel - 110 kW (150 Hp) - 1.968 cc - CO2 EU6d-Temp. Na sprzedaż przez właściciela. Bez wypadków. Brak silnika lub innego problem. Brak leasingu na samochód. Wszystkie dokumenty i zapisy są dostępne. Cały czas trzymaj w zadaszonym garażu. Nieskazitelny wewnątrz i na zewnątrz proszę zobaczyć zdjęcia.
"
To jakieś chore tłumaczenie albo pisane nie przez Polaka.
Ku...a na siłę chyba szukasz problemów, piszemy Ci odpuść sobie diesla a Ty dalej swoje

Czasem mam wrażenie że pytają się ludziska co kupić a i tak robią po swojemu jakby mieli założone klapki na oczy ....

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
A taki automat?

Załączniki

• IMG_20230111_123916.jpg
    IMG_20230111_123916.jpg
    160,7 KB · Wyświetleń: 10

seju89

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Spokojnie. Pisałem przecież, że Tiguan w benzynie jest priorytetem w tej chwili. Po prostu szukam alternatywy. Gdybym napalił się na konkretny model to już pewnie byłbym posiadaczem Merca w B klasie. Wasze rady są jak najbardziej cenne, ale nadal się rozglądam, żeby mieć pewność, że podejmuję dobrą decyzję.
Automatyczne połączenie postów:

A ta oferta z fejsa faktycznie wygląda jak scam. Zgłosiłem ją jako oszustwo.

seju89

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Budżet to 35k w tej chwili. I tak miało być do 30k. BMW X1 w benzynie to już koszt min 45k. Fura fajna.

Lebiedz

SuperMechanior
Punktów
170
Moje wymagania na ten moment:
Budżet do 30k PLN
Skrzynia automatyczna
Przebieg do 250,000
Rocznik 2008>
Bezpieczny, ale relatywnie mały samochód, żeby można było zaparkować w centrum miasta
W sumie to twoje wymagania spełnia nawet Smart :D

seju89

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Czy w przypadku Tiguana TSI zwracać szczególną uwagę, czy to wersja 170KM, czy 200KM? Awaryjność powinna być na podobnym poziomie, bo obie wersje to silnik 2.0 no nie? Spalanie jest na identycznym poziomie. Właściwie tylko prędkość do setki minimalnie się różni.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
489
Miasto
Józefów

seju89

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Ty już chyba sam nie wiesz czego chcesz …
Tiguan ciągnę u mnie no 1. Niestety nie ma jeszcze jakiejś super oferty na niego. Z ciekawości przeglądam inne opcje. A nuż coś ciekawego się znajdzie.
Automatyczne połączenie postów:

Ty już chyba sam nie wiesz czego chcesz …
Wpadła mi w oko też Alfa Romeo, ale tutaj będzie podobny problem co w golfie 6. Mały bagażnik

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom