• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pilne ! 406 2.0 HDI nie odpala

marcin9926

Nowy
Punktów
0
Miasto
gdynia
Witam
Wczoraj miałem problem z odpaleniem auta (peugeot 406 2.0 HDI 90km) auto odpaliło po czym odrazu zgasło kilka prób kończyło sie tak samo, zaciągnąłem sobie auto do garażu i tam zacząłem sprawdzać czy paliwo leci do pompy (tak mam paliwo w baku) niestety zapowietrzyłem układ, dziś odpowietrzyłem i to samo auto dwa trzy razy zapaliło na moment obrotomierz podniósł sie do 800-1000 obrotów i silnik zgasł .
- auto mam kilka miesięcy nic przy nim nie robiłem, wszystko chodziło ładnie równo, nie grzał sie nie szarpał nie kopcił. Jakieś 3 tyg. temu zapalił sie check i wyświetla sie błąd antipollution i może delikatnie szarpał jak dałem mu gaz w podłogę, em... też co wydaje mi sie dziwne to przekaźnik od pompy się załącza co jakiś czas na postoju
Proszę o szybką pomoc :)

marcin9926

Nowy
Punktów
0
Miasto
gdynia
Immo nie, próbowałem drugim kompletem. Zastanawiam się czy to nie przekaźnik. Eleltromagmes na pompie działa na krótko, na kostce było 4v, wyciągnąłem przekaźnik i próbowałem otworzyć (Ale jest nierozbieralny) włożyłem go i dowiedziałem się że w aucie jest wyłącznik bezpieczeństwa więc kliknąłem go i wtedy z ciekawości sprawdziłem napięcie jeszcze raz i miał napięcie 10 v Ale auto dalej nie odpalilo.

marcin9926

Nowy
Punktów
0
Miasto
gdynia
Po skasowaniu błędu został tylko błąd- P1112 wykrycie nieszczelności w ukladzie wysokiego ciśnienia. Simering na regulatorze ciśnienia jest przerwany wymienię go i dam znać czy podziałalo dla potomnych:D

Załączniki

• Screenshot_20170820-192735.png
    Screenshot_20170820-192735.png
    408,3 KB · Wyświetleń: 9
Do góry Bottom